Direktlänk till inlägg 13 augusti 2007

Rekord!

Av Pernilla - 13 augusti 2007 06:02


41 inlägg i bloggen i går DET var kul!!!


Ja det är en fråga som onekligen berör, och det ska det göra......


Ja vad säjer ni om ögonlysningen då?


Vad fan, letar man fel på hundarna eller vad?


Ska vi Ad-rtg också för då vet vi ju att dom inte har problem med det, vi kan kolla tarmar, tänder, tassar, magar ja allt, för då VET vi att dom inte har problem med det heller, vi kan köra hela sjukdomspaketet för då VET VI att dom inte har problem med det!!!!


EN hund är blind vid 6 års ålder, inte fan ska man börja ögonlysa hundarna för det om det hade varit 20 hundar kan jag förstå oron, men EN hund??


Stackars Västgötaspetsen, den har gått från att vara en frisk ras till att bli en sjuk ras med en massa fel.....Ja Mikaela jag fick tag i sand i går & jag startade upp akvariet i går


Tack för en underbar dag & tack för ALLT!!


I går var vi även ute och gick i Änggårdsbergen för att kolla av läget för promenaden 8/9
VAV-PROMENAD 8/9-07


Lördagen 8 september samlas vi i Änggårdsbergen för gemensam promenad och umgänge!

Vi träffas 12,00 vid parkeringen och beger oss sedan ut i Änggårdsbergen.

Medtag fika, vatten till hunden och något att sitta på.

Om intresse finns planerar vi att träna lydnad i samband med fikapaus. Detta blir ett perfekt tillfälle att träna trots störningar!

Om ni väljer att ha hunden lös ska den komma på inkallning och ej störa andra människor och djur!

Anmälan görs till aktiviteter@skv76.se senast 5/9-07.

Med förhoppning om stort deltagande!

//Pernilla&Mikaela

***************************************


Ha en bra dag.....

Kram Nilla

     
ANNONS
 
Linda

Linda

13 augusti 2007 06:55

snygga bilder! Ska de "leta fel" kallar jag det....det finns ingen felfri hund eller människa heller...det är ju löjligt!

http://lindaocarmen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

arg f. d. medlem

13 augusti 2007 08:07

Rötmånadsblogg?
Nu är den tid då allt ruttnar och surnar, det märks.

Pernilla, är du nöjd nu, när det blivit ett jävla liv?

Pernilla och ni andra, det är en vidrig ton och en vidrig nivå på den här bloggen. Blogginnehavaren är funktionär i SKV. Ingen kan hindra Pernilla från att ha en blogg eller de åsikter hon har. Men innehavaren av en blogg har ett ansvar för vad som publiceras. Det finns en funktion som göra att bloggaren kan ta bort olämpliga kommentarer. Här kan folk vräka ur sig vad som helst!

Åtminstone en del av inläggen verkar vara från SKVmedlemmar. Ni verkar ju inte förstå eller kunna klara av något eller ha andra intressen än att jävlas inbördes. Ej undra på att SKK måste tvångsförvalta västgötaspetsföreningen!

Till och med det lilla marionettbarnet har återuppstått med hjälp av mors hand och vidhängande penna. Hur kan man utnyttja barn på detta sätt?

Vill jag vara med i ett sånt hie? Aldrig! Ärligt talat finns ej förutsättningar för att SKV någonsin kan bli en vettig eller ens en hjälpligt fungerande klubb. Lämnar nu med omedelbar verkan mitt medlemskap i Specialklubben för Västgötaspets.

 
Ingen bild

En stolt medlem som vet vem arg f. d medlem är..

13 augusti 2007 08:27

Tråkigt naturligtvis att en medlem väljer att lämna klubben. Själv känner jag stor tillförsikt inför framtiden gällande SKV. Som medlem hade jag en antal frågeställningar gällande flera utav sakerna inom klubben. Jag valde att ta tag i mina frågor, söka svar, få förklaringar, åka på årsmötet mm. Och visst gavs jag förklaringar! Visst tog sig styrelsen och förtroendevalda tid med mig!
Det finns alltid konflikter inom alla föreningar även om de flesta inte kommer upp till ytan på detta sättet.

Jag finner det oacceptabelt att beskylla SKV när det är enskilda medlemmar som skapar "ett sånt hie". Att ge sig på en intresseorganisation pga av individers tillkortakommanden visar på ren och skär enfald.

SKV med dess ordförande i spetsen verkar nu på flera plan för att få västgötaspetsens historia kartlagd och för att möta framtiden.

FÖR SKV I FRAMTIDEN!

 
Ingen bild

xyz

13 augusti 2007 09:13

Eftersom den aktuella 6-åriga hunden är så hårt inavlad skulle jag nog bli lite orolig om jag hade en hund med dessa hundar i stamtavlan. Jag skulle nog kosta på hunden en ögonlysning (för min egen skull).
Lapphundsfolket är inte så glada idag över att "ha haft så friska hundar".Också en svensk ras.

 
Ingen bild

Lisa

13 augusti 2007 09:48

Du xyz.
Jag vill veta vem den där blinda 6-åringen är, så jag kan se om min vgs är släkt med den. Det är väl inte hemligt? OM han är det så åker jag och ögonlyser.

 
Olsen

Olsen

13 augusti 2007 09:59

Jag vill också veta vem den blinda sexåringen är.

http://rex.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Nilla

13 augusti 2007 10:05

Tack Stolt medlem!

NEJ man ska inte skylla min blogg på SKV, bloggen är min och ingen annans.....

Det finns folk i styrelsen som gör ett otoligt jobb, klart att man inte ska lämna klubben utam medlemar är klubben ingeting!!

Varför skylla SKV för min blogg dom har INGE med den att göra!!

Att jag är aktivitetsansvarig i GBG har inte med saken att göra!!

Bara för att man är med i SKV så har man rätt att ha en åsikt, man är inte livegen för det...

Jag jävlas inte alls inbördes, men herregud jag måste väl få ha en åsikt och få vädra den på min blogg, och ja jag har rätt hög tolerans nivå i min blogg!!


Klart att SKV kan bli/är en bra klubb, folk jobbar ju på som den för det!!


Mvh Nilla


 
Ulle

Ulle

13 augusti 2007 10:06

Ja du Nilla, ska du slå nya rekord idag? =)

Bilderna blev jättesöta!

http://sagogarden.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Nilla

13 augusti 2007 10:17

Ja man vet aldrig Ulle *L*


RETINOPATI

Ordet betyder bara näthinnesjukdom och under denna kod hamnar andra fel man kan hitta på näthinnan. Vanligast är att man ser en fläck på ett öga och då tror man att den beror på en tidigare inflammation. Ibland har man tidiga fall av misstänkta PRA där man inte är säker på diagnosen och då benämner man det som retinopati. Vanligast är att man då lyser om hunden efter en viss tid för att bli säkrare på diagnosen.

Detta är vad den blinda hunden har!!
Och han har INGA avkommor efter sig!

Mvh Nilla
 
Ingen bild

Lisa

13 augusti 2007 10:41

OM det vore så att alla problem vore ur världen för att 6-åringen inte har avkomor skulle vi inte behöva bry oss, MEN han har föräldrar, syskon mm. Alltså; vad heter hunden? Vet du? Ingen skugga över någon som drabbats.

 
Ingen bild

åäö

13 augusti 2007 11:32

Ovanstående är tre mycket belysande inlägg över sakernas vardande inom Specialklubben för västgötaspets.

Eftersom jag följt Specialklubben för västgötaspets utveckling - inveckling - avveckling i tysthet och på håll kan en del tillrättalägganden vara befogade:

I ordningsföljd

• "en del av inläggen verkar vara från SKVmedlemmar. Ni verkar ju inte förstå eller kunna klara av något eller ha andra intressen än att jävlas inbördes. Ej undra på att SKK måste tvångsförvalta västgötaspetsföreningen!”

SKV har aldrig varit tvångsförvaltat. Varifrån kommer detta falska rykte? Intresserad kan kontrollera med SKKs vd Ulf Uddman det har jag gjort.

• ”Jag finner det oacceptabelt att beskylla SKV när det är enskilda medlemmar som skapar "ett sånt hie". Att ge sig på en intresseorganisation pga av individers tillkortakommanden visar på ren och skär enfald”.

Dessa personer med en fd ordförande i spetsen är nu inne på sin andra styrelse som man försöker att knäcka. Vill dock ta till litet hårdare ord än föregående talare. Tycker ej att enfald räcker tycker mer att sadism beskriver fenomenet bättre. Har man något för västgötaspetsen konstruktivt mål med detta eller är det bara det sargade och frustrerade egot som skall tillfredsställas?

• ”Vill jag vara med i ett sånt hie? Aldrig! Ärligt talat finns ej förutsättningar för att SKV någonsin kan bli en vettig eller ens en hjälpligt fungerande klubb. Lämnar nu med omedelbar verkan mitt medlemskap i Specialklubben för Västgötaspets.”

Förstår till fullo arg f. d medlem då jag själv under mycken stor vånda har lämnat den förening som jag själv varit med och byggt upp. Detta redskap som skulle kunna vara en sådan fantastisk möjlighet för våra kära små västgötaspetsa att få blomma. Hur många andra små raser har förmånen att ha digniteten av en egen Specialklubb? Andra får minsann nöja sig med att bara vara rasklubbar och underordnade en Specialklubb i allt beslutsfattande! Till alla er där ute i cyberrymden. Hur vore det om ni kunde för västgötaspetsens skull försöka bortse från egna trampade tår och kvaddade egon?

Så lång arg f.d medlem


Ett företag - förening eller vilken annan organisation som helst blir aldrig starkare eller bättre än sin svagaste länk. gäller för övrigt även familjer. I en förening är det den enskilde medlemmen som anger tonen om det är en "svag" och ostrukturerade styrelse. Det var därför som SKK för ett antal år sedan utfärdade typstadgar för att hjälpa klubbarna inom organisationen att styra upp verksamheten och skala bort de värsta avarterna. SKV med fl andra klubbar hade bland annat som praxis att låta årsmötet utse funktionärerna i klubben. Detta var förödande för verksamheten eftersom funktionärerna enbart svarade inför
årsmötet ej styrelsen. Styrelsen hade alltså på den tiden inte något att "styra" över. Inte någon konkret verksamhet att leda eftersom det var årsmötet som hade den uppgiften. Nu är detta gudskelov ändrat i stadgarna efter SKKs direktiv (gjordes under Lucia Wikmarks tid som ordförande). Innan dess hade "galghumorn" myntat uttrycket: "SKV ANARKI"! Inte helt utan fog.

FÖR SKV I FRAMTIDEN! Kan jag tillfullo hålla med om! Det är med detta mål för ögonen vi alla som värnar om västgötaspetsen ska handla. Det är mycket som bör tas itu med.

1. Ett RAS som efter många års födoslovåndor blev ett urvattnat malldokument jämförbart med kejsarens nya kläder:" Vad bidde det? Det bidde en............ Och utan förankring i medlemsleden. Ett av de viktigaste direktiven från Svenska Kennelklubben.

2. En "felstandard" för att göra det lättare för domarkåren. Lättare att hitta bland fel - allvarliga fel och diskvalificerande fel än att försöka sätta sig in i en ras och bedömma individerna utifrån hela standarden. Gäller speciellt utländska domare som ibland får rasen som följdakturisation och inte sett så många västgötaspetsar( Om ens någon?)

3. I linje med detta "sjukdomshysterien" och okunskapen i genetik. Visst är det bra att kolla upp indikationer om dessa verkar relevanta för rasen. Ögonfrågan var uppe redan 2000 i SKVs styrelse. Men fick inte något gehör då. Under de åtta nio år som förflutit sedan dess borde det i enlighet med Lapphundsfolkets erfarenheter ha blivit ett rätt stort utfall om rasen varit predestinerad för denna/dessa sjukdomar. Ett visst naturligt utfall sker emellertid alltid (och väl är väl det så att vi människor inte kan styra allt!)

Det bästa och säkraste sättet att arbeta för uppfödarna och som därigenom även kommer valpköparna och rasen som helhet tillgodo är att uppfödarna ser efter i sina linjer vad som finns där. Det mest beprövade och fortfarande bästa sättet är det naturliga. Gå nära i linjerna och ha en stor egen avelsbas. (Kan det möjligen vara detta uppfödaren till den tidigare nämnda 6-årga hunden har gjort? För i så fall kan man stävja den oron eftersom åtminstone den uppfödaren vet vad han/hon inte skall göra i framtiden! Har inte satt mig in i frågan och vet ej vem individen är.) Förutsätter naturligtvis att uppfödaren ifråga har vetskap om problematiken och får vederbörlig hjälp och stöttning i sitt avelsarbete av SKK och SKV.

Alla har inte möjlighet att göra detta.

4. Till detta kommer ett minskande antal trofasta medlemmar

Därför är Pernillas Blogg bra! All heder åt henne att hon har ”stake” nog att låta alla komma till tals och därigenom få in luft i garderoberna och liken ut i friska luften. Pernilla är en frisk fläkt och en kvinna som:” Är som hon är och låter det vara nog.” Inget falskspel – rövslickeri eller hyckleri där inte! OCH framför allt hon faller inte för några ”manliga härskartekniker!”
Det jag personligen tycker är beklämmande är att vedergällningsmetoderna från vissa håll fortfarande känns så obehagliga att vissa (där även inräknat mig själv) väljer att vara anonyma under signatur) Beundrar därför Pernilla Wester ännu mer!!

KEEP ON MOVING (Om vi nu i enlighet med Specialklubbens policy ska vara internationella)

 
Ingen bild

Peter

13 augusti 2007 11:42

Aha, anar jag att Lisa är ute efter rensningsaktioner à la nazismen som sysslade med rashygien? Eller är det rent av skampålen som efterlyses? "ingen skugga över någon som drabbats" nä, men kanske den drabbade uppfödaren.
SKV-folk....!

 
Ingen bild

xyz

13 augusti 2007 14:17

Du som vill veta vilken "den blinda hunden" är kan gå in på SKKs Avelsdata lista "ögon samtliga" hunden är lyst 070111 med diagnos "retinopati - PRA-liknande" det enda sätt att avgöra vad det är för fel är antagligen genom ERG. Har du inte tillgång till Avelsdata tror jag att SKVs AK kan ge upplysningar om vilken hund det är.

 
Ingen bild

Lisa

13 augusti 2007 14:18

Vaddå??? Menar du att man bara ska avla på och inte bry sig om hur individerna är? Vi kollar ju HD och massa annat i många raser för att undvika att avla kvar det. Är det också "rensningsaktioner á la nazismen"?
Om vgs ska ögonlysas är det väl för att förhindra sjukdom i rasen, alltså välja vilka som ska gå i avel. Vad menar du?
Vad jag menar med "ingen skugga" är att ingen uppfödare vet vad som kan dyka upp och GÖR inte generna. Om man känner sig "skyldig" får man uppfödare, som smusslar. Fel! För rasen.
Jag vet nu namnet på 6-åringen och DEN uppfödaren är i alla fall seriös och skulle ALDRIG vara så dum så hon kände sig "skyldig".

 
Ingen bild

xyz

13 augusti 2007 15:16

Vad bra att "den uppfödaren" är känd som seriös. Då kommer säkert många hundar från den kenneln att ögonlysas i Sthlm - och förhoppningsvis syskon och föräldrar.

 
Ingen bild

ännu argare medlem

13 augusti 2007 18:33

ang snusk och lögnaktigheter bland kommentarerna till Pernillas blogg:

Den under tidigare ledning starkt vanskötta klubben påstås inte varit tvångsförvaltad. Tala om historieförfalskning! En av många på denna sida. Hur mycket lögner ska kräkas ut på denna blogg? Var och en kan se med egna ögon:

Saxar i SKK/CS protokoll 5/2004
§ 152 Information från
b) från CS ledamöter

Västgötaspets
Lars West informerade att Specialklubben för Västgötaspets har haft stora interna problem under hösten vilket gjort att man till slut begärt att Svenska Kennelklubben ska tvångsförvalta klubben fram till nästa årsmöte.
En arbetsgrupp bildas för att handha klubbens angelägenheter fram till årsmötet. Arbetsgruppen föreslås bestå av Per-Inge Johansson, FK och fadder för klubben, Lars West, Lennart Hindefors och Ulf Uddman.
CS beslutade i enlighet med förslaget.

 
Ingen bild

Nilla

13 augusti 2007 19:26

Hmmm lögnaktigheter & snusk??

Jag vet att jag har varit ärlig, vad gällande tvångsförvaltningen vet jag inget, då jag själv inte har pratat med Ulf Uddman

Vad snusket består i, vet jag inte???

Jag tycker att det förekommer ordbajseri från alla håll!!!

Det jag tycker är synd är att så många skriver under synonym.....

Jag hoppas att alla som skriver här far med sanning & inte kräks ut en massa lögner....

Mvh Nilla

 
Ingen bild

arg medlem

13 augusti 2007 19:47

Då är vi helt överens. Tyvärr har klimatet (ordbajseriet) blivit sådant att flertalet debattörer har svårt att backa. En del kan kanske av skilda skäl inte framträda i eget namn.
PS Lögner är väl ett slags snusk?

 
Ingen bild

Mikaela

13 augusti 2007 20:11

Hej allesammans!

Ta ett steg tillbaka och andas! Vi kommer ingen vart med elakheter! Jag önskar er alla en god fortsättning och en underbart, härligt år! Vi kommer att träffas, flera utav oss, och aktivera våra vättar och vi kommer att ha så skoj!

Glädje till er alla och varma hälsningar!

//Mikaela *glad*

 
jette

jette

13 augusti 2007 21:36

Hej!
Jag har fött upp Storpudlar ett tag men tröttnade på oseriösa uppfödare och för ett par år sen fastnade vi för västgötan. Med anledning till den blinda hunden så är det ju bra att det inte avlas på honom. Men han måste ju ha fått ögonsjukdomen någonstans ifrån. Jag tycker att ska man stoppa detta så måste man även ta ut föräldrana till denna hunden ur avel. Just detta fenomenet finn även i storpudelkretsarna. Alla skyller ifrån sig och säger att sjukdommarna kommer iallafall inte från deras hund. Det finns väl gott om friska fina hundar att ta valpar på.

Nu har vi chansen att kontrollera det. Om 10 år är det kanske mkt mer utbrett.

/Jette

http://hem.bredband.net/jetfel

 
Mikaela

Mikaela

13 augusti 2007 22:13

GLAAAAAAAAAD!!!!!

Läs min blogg, läs min blogg, läs min blogg!!! *studs, studs, studs*

Hej då!

//Mikaela

http://sagogarden.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Inga

14 augusti 2007 01:29

Lite fakta från Finland.
Tills idag har ca. 220 VS ögonspeglats i Finland av vilka 19 VS fått diagnosen "PRA liknande degeneration på näthinnan" och 6 stycken med ??. Man kan alltså säga, att eventuellt 10% har denna ögonsjukdom, som vi nu hoppas få en klarhet om via ERG-undersökningen.Därtill finns enstaka fall,RD,MRD,HC etc.
Tex. idag har en 1,5 årig svenskimporterad tik fått diagnosen "Ärftlig HC".
Den västgöten, som var orsaken till, att vi började aktivt ögonspegla våra västgötar året 2000 ,var efter en svensk importhane, modern finskfödd, men vars båda föräldrar var svenska importer.
Då fick även 2 kullsyskon till denna hund diagnosen PRA. Även flere andra "ögonsjuka" VS i Finland är direkt efter svensk- eller engelskimporterade hundar.

 
Ingen bild

Inga

14 augusti 2007 01:50

PS.
Året 2000 tog vi kontakt med SKV:s dåvarande avelskommitee och berättade om vad som upptäckts i Finland. Svaret vi då fick därifrån var ungefär så här "idiotiska finska uppfödare söker efter fel i rasen, som är helt frisk".
Tyvärr har jag inte kvar detta email, som innehöll denna text.

 
Ingen bild

Lisbeth

14 augusti 2007 07:12

Bravo Inga! Äntligen några sanningens ord.

 
Ingen bild

arg medlem

16 augusti 2007 16:06

Häller med Inga och Lisbeth. Inte undra på att klubben vansköttes när man skrev sådana otrevliga brev till våra finska medlemmar.

Orförande i SKV 1999 och 2000 var Britta Hammarström

Avelsråd var 1999 och 2000 och 2001 var Ewa Sundin. Barbro Carlsson och Anki Ring ingick i avelskommittéen.

2001 var Eva Molin ordförande.

 
Inga

Inga

16 augusti 2007 16:19

Till dej arg medlem ......
Svaret till Finland var inte från någon av dessa nämnda personer. Jag förstod, att hon även var medlem i avelskommiteen på den tiden.
Nu har jag hört,att personen ifråga inte mera är medlem i föreningen.

http://www.kolumbus.fi/fennican

 
Ingen bild

arg medlem

16 augusti 2007 17:06

Om det var avelskommiteen år 2002 som svarade dig, så var det fortfarande Ewa Sundin som samordnare, Anki Ring och Barbro karlsson.

Om ni tog kontakt år 2000 så tog det väl inte 3 år trots gravt misskött klubb, innan ni fick svar från SKV ?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla - 22 oktober 2012 13:38

Ja det var det jag hade 😃 inget farligt, men jäkligt jobbigt då jag mår illa, är yr och vinglar lite 😣 men det ska snart vara bra igen 😉 Sen när jag mår bra ska jag ta tag i min vikt, har gått upp lite sen jag slutade rök...

Av Pernilla - 22 oktober 2012 08:48

Så här dålig som jag är nu, har jag nog aldrig varit 😢 det började för tre veckor sen och håller på än 😞 först var jag sjuk i influensan ( hostan är kvar fortfarande) sen fick jag en infektion på högra ögat, den har gett med sig, nu i...

Av Pernilla - 25 augusti 2012 11:56

Jag fick ett brev, ett brev fullt av smärta och sorg, sorg över en sjuk hund ,en hund som fick avlivas pga epilepsi, ingen ska behöva uppleva det ! Vem bär ansvaret ? Uppfödarna ? Ja jag tycker det, det är bara dom som kan utesluta hundar med epileps...

Av Pernilla - 10 juli 2012 20:44

Nu är det ruggigt länge sen jag bloggade ☺ ska skärpa mig 😏återkommer inom kort 😘...

Av Pernilla - 15 augusti 2011 09:34


Ja nu var man åter i Sverige, regniga Sverige för att vara exakt   fast det är rätt skönt, det var ju rätt varmt nere i Makedonien ca +32 i snitt, vissa dagar + 42      Jag har 1 vecka kvar på semestern, men längar faktiskt lite tillbaka till job...

Presentation


Välkommen till min blogg, den handlar mig & mina Västgötaspetsar Rocky & Rex
Och om dom aktiviteter som jag & andra här i Väst kommer att ha!

Vädret hos mig.....

Omröstning

Hur mycket är din Västgötaspets ute på promenad under en hel dag?
 Ca 1 tim
 Ca 2 tim
 Ca 3 tim
 Ca 4tim
 Ca 5 tim eller mer

Tiden går......

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16 17
18
19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Bloggvärde

Följ bloggen

Följ Välkommna till min blogg ! med Blogkeen
Följ Välkommna till min blogg ! med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se