Direktlänk till inlägg 25 januari 2010

Att komma till insikt!

Av Pernilla - 25 januari 2010 17:59

  


I bland måste man (även jag) komma till insikt att man inte kommer längre i ett ämne som berör en!

 

Jag har länge haft åsikter om Västgötaspetsen inte alltid delad av vissa, men många har hållt med, jag tycker fortfarande samma, men märker att man inte kommer någonvart, man simmar motströms, jag har varit runt på många hemsidor (om inte alla) både Svenska & utlänska, senast i går hittade jag en finsk med så mycket vitt på sina hundar så att jag blev alldeles svett! Men dom vann stort i finland?? och om det nu är så att det är okej för SKV (som ju förvaltar våran fina ras) ja då kan man inge göra åt saken, det får bli som det blir!

 

Jag tycker att det primeras Västgötaspetsar med för korta ben (senast på ras specialen) men tycker SKV att det är okej, ja då är väl också det okej!

 

Att en hane används så mycket att det föds över 40 valpar efter honom, ja det är också okej enligt SKV, så då är väl även det okej..

 

  

 

Det hela handlar om VILKA som "styr" just nu, rätt eller fel? Ja det är inte upp till mig att bestäma, jag kan bara ha min åsikt om det hela...

 

   

 

Ha nu ett underbart Västgötaspets år, kanske ses vi på nån utställning i sommar (Kommer att ställa min snygge Rex)

 

Kram Nilla   

 
 
Maria D

Maria D

25 januari 2010 18:53

Inte gnälla, samla trupperna och åk till årsmötet. Rösta in någon/några personer i styrelsen som tycker som du. Kanske behövs det lite nytt blod i styrelsen?

http://www.meringa.se

 
Ingen bild

Nilla

25 januari 2010 21:45

Jag gnäller inte Maria, jag konstaterar bara fakta....

 
Ingen bild

Maria D

25 januari 2010 22:13

hmmm var tog min smiley vägen.....
Råkade jag radera den? Ja, troligen.
Jag håller med dig, det vet du. "Tur" att jag inte har tid att åka på årsmötet, annars skulle jag nog säga saker som inte är helt bra. För min del ska jag nog betrakta lite i bakgrunden än så länge..... Jag har ju väldigt svårt att hålla tyst, vilket brukar sluta med att jag åker på massa jobb, och det har jag inte tid med...

 
Ingen bild

Nilla

26 januari 2010 08:03

Jag vet att du håller med mig Maria, och visst kan jag känna mig gnällig.....Men detta är vad jag tycker, men tyvärr så får jag skita i det & go with the flow.......

Andra får ta vid....eller not..

Kram

 
Ingen bild

en finne

27 januari 2010 01:05

hur är det vättar med låg ben ? man vill inte ha corgis eller ?

 
Ingen bild

Nilla

27 januari 2010 06:24

Nej man vill inte ha Corgie ben på en Västgötaspets, men tyvärr så finns dom & uppenbarligen så vinner dom också. Jag skulle vilja se en Västgötaspets jobba hela dagen i en hage & valla kor med dom korta benen!

 
Ingen bild

Nilla

27 januari 2010 06:36

Läste på en hemsida att man antingen gillade det eller så gillade man det inte, men det handlar ju inte om att gilla eller inte, vitt ÄR behäftat med olika sjukdomar, herregud hade det bara varit färgen vit så hade jag skitit fullkomligt i vilken färg det är på hundarna, men nu är det så, att det är inte bara är att hundarna är vita....Utan dt vita kan ställa till med problem, det är många raser som har mycket vitt med många problem som följd!

 
Ingen bild

Vän av rasen

27 januari 2010 11:05

Åka till årsmötet och rösta? Det går bara att rösta på de kandidater som valberedningen tagit fram.....
Håller med om att det är märkligt att man från specialklubbens sida inte är med angelägen om att domare följer rasstandarden. Har själv läst den - den är inte svår att förstå och lämnar inte så mycket åt olika tolkningar, vare sig benlängd eller "mängden" vitt...

 
Maria D

Maria D

27 januari 2010 12:31

Vän av rasen, Varför skulle det bara gå att rösta på valberedningens kandidater? Om inte SKV har oerhört
odemokratiska stadgar (och det tvivlar jag på att SKK skulle acceptera, och vill man vara med i SKKs paraply måste SKK godkänna stadgarna) så står det var och en fritt att lägga fram en motkandidat. Det blir då votering, som kan vara öppen eller sluten (röstsedlar). Är det någon som har stadgarna? Jag kunde inte hitta dem på hemsidan.

( Lite Off Topic
Det finns ingen lagstiftning när det gäller idiella föreninger, däremot finns det för ekonomiska föreningar och man lutar sig mot dessa vid eventuell tvist. )

Nu har jag ingen åsikt om personerna i styrelsen, men generellt sätt tror jag att klubben i sin helhet skulle må bra av lite föryngring. Som ny medlem känns det mycket "gamla hjulspår" och "så här har vi alltid gjort"

Var är aktiviteterna som lockar nya medlemmar? Varför jobbar man inte för att fler hundar vallanlagstestas eller exteriörbeskrivs? Varför finns det inga mätbara mål i RAS-dokumentet? mm mm

Ta nu inte detta som kritik för det styrelsen gör, men lite nytänk och bildandet av komittéer, lokalmoråden, aktivitetsgrupper o dyl kanske inte vore helt fel....

http://www.meringa.se

 
Halla

Halla

28 januari 2010 15:02

Nilla: "senast i går hittade jag en finsk med så mycket vitt på sina hundar så att jag blev alldeles svett! Men dom vann stort i finland??"

Ööö.. jag är en finne och vet bara några hundar med för mycket vitt som har vunnit någonting i finska ringer - men dessa vinster har 99% kommit under domare som kommer från Ryssland, Slovenien eller några andra lander i östra Europa.... som troligen har aldrig sett vgs tidigare och tycker att den här rasen borde har lika mycket vitt i huvudet som corgi! Men det finns ingen vgs med för mycket vitt som har vunnit STORT i Finland. :o)
PS. SKV har ingen "makt" över rasen i Finland. Det är finska rasklubben & kennelklubben som gör alla beslut över vår ras i vårt land. TYVÄRR kan varken rasklubben eller kennelklubben påverka vilka domare utställningskommitteer väljer för att döma vgs i utställningar. SÅ det finns många utställningar med domare som har mycket lite eller ingen kunskap över vår ras... :(((

http://www.konnunkodon.com

 
Ingen bild

Nilla

28 januari 2010 16:58

Hej Halla.

Vet en hund som är både finsk & svensk champion som har på tok för mycket vitt på sig...jag menar INTE att finska hundar är sämre på något sätt, MEN det tillåts mer vitt på hundarna i finland över lag......Nej kanske kan dom inte påverka vilka domare som används, men det är upp till rasklubbarna att tala om som menas i standraden om uppenbarligen inte vissa domare kan tyda den!

När halva nosen är vit och har stor pannbläs, ett helt ben är vitt & hela bröstet är vitt på hunden, så behöver man inte vara domare för att räkna ut att det är för mycket vitt enl ras standarden!

Det står klart & tydligt i standarden :De vita strumporna får inte sträcka sig över halva benen. Därutöver får vitt finnas i begränsad omfattning, t ex i form av s k strimbläs, nackfläck eller obetydlig halskrage. Vitt får inte överstiga 30 % av grundfärgen.

Och jag kan ju tycka att finskt Championat är stort!!

Mvh Nilla

 
Ingen bild

Nilla

28 januari 2010 17:13

Ps Finns även Svenska hundar som vinner med för mycket vitt.....Ds

 
Halla

Halla

29 januari 2010 08:32

Nilla: "MEN det tillåts mer vitt på hundarna i finland över lag......" STÄMMER INTE! Hur kan du säga det? Hur mycket erfarenhet har du om vgs i Finland - ingen säger jag.. Har du aldrig även varit i Finland för att titta vgs på utställningar?!?!? Om domarna ger Cert till en hund med för mycket vitt betyder det INTE att det tillåts mer vitt på hundarna i Finland. Det betyder att DOMARE tillåter mer vitt... det kan hända också i Sverige - jag har hört att en domare från öster Europa gav 1:a eller 2:a pris till en HELVIT vgs i Sverige - det har aldrig hänt i Finland! Suck...

Nilla: "Det står klart & tydligt i standarden :De vita strumporna får inte sträcka sig över halva benen. Därutöver får vitt finnas i begränsad omfattning, t ex i form av s k strimbläs, nackfläck eller obetydlig halskrage. Vitt får inte överstiga 30 % av grundfärgen."

Du måste förstå att DEN NYA STANDARDEN säger att vita strumpor får inte sträcka sig över halva benen. Det sägs INTE i gamla standarden!!!! Många hundar med vita strumpor eller vit i nosen har fått Cert när dom har dömats enligt gamla standarden...

Finsk Championat är inte stort om hunden har vunnit sina Cert från små utställningar eller under domare från öster Europa... ;D

Nilla: "men det är upp till rasklubbarna att tala om som menas i standraden om uppenbarligen inte vissa domare kan tyda den!"

Hur i världen kan finska rasklubben påverka om domare från andra länder? Finska rasklubben kan bara påverka till finska domare och finska domare VET vad är för mycket vitt.

http://www.konnunkodon.com

 
Ingen bild

Nilla

29 januari 2010 10:34

Skönt att höra att jag har fel Halla & jag hoppas att jag har det.....

Nä jag har inte varit i Finland Halla (Tyvärr då det är ett vackert land)

Jo jag tycker att det är upp till rasklubbarna att informera domarna om hur standarden ska tolkas, ett ypperligt tillfälle är domar konferansen som ska vara 2011..

Dömer efter gamla standarden? den var ju mycket hårdare ang det vita på vgs?

Ja en creme färgad hund fick en 1:a på en utställning här i Sverige, men den drogs tillbaka då domaren fick veta att färgen INTE var godkänd!

jag vill absolut inte bråka om det här Halla, jag har bara märkt att det blir mer & mer vitt på hundarna både i Sverige & Finland!

Mvh Nilla

 
Ingen bild

japps

29 januari 2010 19:53

Den vita hunden fick inte en 1:a utan en 2:a bra att vara påläst innan man uttalar sig kanske

 
Ingen bild

Nilla

30 januari 2010 06:09

Jaja ursäkta mig en 2 var det kanske, tänk vad snabb du var nu Japps, alla kan väl ha fel, 1:a eller 2:a lika illa...

Även den bäste kan ha fel, men det är såååå lätt att hacka & vara tyken om man är anonym! Men som sagt jag har ett grymt på ip spårnings program så så jävla anonym är du inte!

 
Ingen bild

Malin

30 januari 2010 17:36

Det är inte så lätt med IP spårning.
Det är konstigt att inte fler åker fast för olika brott om det skulle vara så lätt att spåra IP adresser. De flesta ligger på olika IP varje gång de kopplar upp.
Inte ens polisen lyckas spåra GROVA brottslingar, så enkelt skulle jag inte vilja säga.
Om det är så enkelt erbjud dina tjänster på olika företag som jobbar febrilt med att försöka spåra olika IP adresser men inte lyckas, bara ett tips!!!!!!

 
Maria D

Maria D

31 januari 2010 09:51

Malin: Nu är vi på min mammas gata, dvs IT-säkerhet mm. Att spåra kriminella är svårt, för de använder alla tänkbara "jump-servrar", och tekniker för att dölja sin riktiga IP-adress. De har en kunskap som gemeneman inte har. Att spåra vanliga användare är hur enkelt som helst. Jag har själv ett litet pearlscrip som läser ner IP-adresserna på alla som besöker min stamtavledatabas, och hitintills har jag inte haft en enda besökare som haft dold IP-adress.
Jag tvivlar på att speciellt många som läser denna blogg har den kunskap som behövs för att dölja sin IP-adress!

http://www.meringa.se

 
Ingen bild

Nilla

31 januari 2010 13:58

Tack Maria D .........

 
Inga

Inga

31 januari 2010 18:15

Den nya standarden är daterad i SKV året 2006. Därför har jag flere gånger undrat över hur så många svenska domare har prisbelönt finska västgötar med helt vita framben t.o.m med Cert .
Först 2009 har standarden kommit hit till Finland från FCI och är nu översatt till finska och används nu av finska domare.
Men vem som informerar domare från andra länder , är en helt annan sak. Är det SKV eller FCI ?

http://www.kolumbus.fi/fennican

 
Ingen bild

Nilla

31 januari 2010 21:06

BRA fråga Inga, personligen tycker jag att det är upp till domaren som ska dömma att läsa in sig på rasen & dess standard INNAN han/hon dömmer...

För standarden finns på engelska & så pass mycket ska man väl kunna kräva av en utlänska domare att dom ska kunna läsa engelska & FÖRSTÅ det dom läser!

Sen kan ju jag tycka att det är SKV (som ju förvaltar våran fina ras) att se till att dessa domare har förstått!

Mvh Nilla

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla - 22 oktober 2012 13:38

Ja det var det jag hade 😃 inget farligt, men jäkligt jobbigt då jag mår illa, är yr och vinglar lite 😣 men det ska snart vara bra igen 😉 Sen när jag mår bra ska jag ta tag i min vikt, har gått upp lite sen jag slutade rök...

Av Pernilla - 22 oktober 2012 08:48

Så här dålig som jag är nu, har jag nog aldrig varit 😢 det började för tre veckor sen och håller på än 😞 först var jag sjuk i influensan ( hostan är kvar fortfarande) sen fick jag en infektion på högra ögat, den har gett med sig, nu i...

Av Pernilla - 25 augusti 2012 11:56

Jag fick ett brev, ett brev fullt av smärta och sorg, sorg över en sjuk hund ,en hund som fick avlivas pga epilepsi, ingen ska behöva uppleva det ! Vem bär ansvaret ? Uppfödarna ? Ja jag tycker det, det är bara dom som kan utesluta hundar med epileps...

Av Pernilla - 10 juli 2012 20:44

Nu är det ruggigt länge sen jag bloggade ☺ ska skärpa mig 😏återkommer inom kort 😘...

Av Pernilla - 15 augusti 2011 09:34


Ja nu var man åter i Sverige, regniga Sverige för att vara exakt   fast det är rätt skönt, det var ju rätt varmt nere i Makedonien ca +32 i snitt, vissa dagar + 42      Jag har 1 vecka kvar på semestern, men längar faktiskt lite tillbaka till job...

Presentation


Välkommen till min blogg, den handlar mig & mina Västgötaspetsar Rocky & Rex
Och om dom aktiviteter som jag & andra här i Väst kommer att ha!

Vädret hos mig.....

Omröstning

Hur mycket är din Västgötaspets ute på promenad under en hel dag?
 Ca 1 tim
 Ca 2 tim
 Ca 3 tim
 Ca 4tim
 Ca 5 tim eller mer

Tiden går......

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Bloggvärde

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards