Alla inlägg under april 2010

Av Pernilla - 20 april 2010 07:44

Många tror att jag hatar Västgötaspetsar med vitt, NEJ det gör jag inte men vi har dock en ras standard att följa och tyvärr så anser jag inte att den följs, det är okej med vitt på tassar OM det inte överstiger halva benet (oavsett om hunden inte har mer vitt för övrigt på kroppen) obetydlig nackkrage?? Ja det verkar som om man tycker olika vad som är obetydlig halskrage..

 

Men så här står det i standarden nu för tiden!

 

Vita tecken får förekomma på fram- och bakben samt på bröstet. De vita strumporna får inte sträcka sig över halva benen. Därutöver får vitt finnas i begränsad omfattning, t ex i form av s k strimbläs, nackfläck eller obetydlig halskrage. Vitt får inte överstiga 30 % av grundfärgen..


Visst är det sött med det vita men det är inte okej med för mycket vitt & det kommer mer & mer, så jag tror att det bara är en tidsfråga innan vitt godkänns helt & hållet!!

 

Är det det vi vill??

 

Då tycker jag att man innan detta verkligen ska kolla upp att det vita inte är behäftat med några sjukdomar, det kan man inte så jäkla tvärsäkert säga utan att kolla upp det!! Innan man har gjort det ska man nog akta sig för att få in för mycket vitt!!

 

Så jag är allså absolut INTE i mot vita fläckiga Västgötaspetsar om det vita inte är behäftat med några sjukdomar, för är det inte så, så spelar det ju fan ingen roll vad dom har för färg!!

 

En annan fråga är långhår, har märkt en ökning där, både på efterfrågan & att det föds fler (eller så låter man dom leva nu)

 

Är det lika okej med långhår som med för mycket vitt?? Eller är det fortfarande ett BIG NO NO....????

 

Jag tycker att alla Västgötaspetsar som föds är värda att älska & ska få goda hem. MEN jag tycker att det är viktigt att det kommer fram att dom INTE är rastypiska när det är för mycket vitt eller att dom är för långhåriga & inte lanseras som extra gulliga & fina!!

 

Och jag kan ju tycka om man märker att en hane eller en tik ger långhår eller för mycket vitt SLUTA AVLA DÅ på denna indevid! Och se till att valparna blir kastrerade!!

 

Självklart kan man inte undvika helt att dessa föds, men sluta hymmla om det vrid & vänd inte valpen & vinkla det inte till att det är okej & inom standarden, föds dom så, OUPS kolla vad vitt jag fick, synd men nu blev det som det blev......

 

Och ja jag skulle kunna tänka mig både en långhår & en med för mycket vitt, men då köpa valpen för vad det är! INTE enligt standard & ja skulle jag vara uppfödare skulle jag skriva det KLART & TYDLIGT på min hemsida & inte pluttinutta in det & köra dimridå!!


Ja detta är mina tankar behöver inte vara den absoluta sanningen men det är vad jag tycker & tror på...

 

Hunden hund är vad den är, det är vi människan som har bestämt hur den ska se ut, rätt eller fel?? I många fall fel........

 

Ha en bra dag.......

 

Av Pernilla - 19 april 2010 06:34

Yes nu är det dax att ta tag i motionen på allvar!

  

 

Jag har utökat morgonrundan med hundarna, så nu blir det skogen 40 min i rask takt, börjat cykla på jobbet, rejäl runda när jag kommer hem, och jag ska köpa cykel så att jag kan ge mig ut & cykla hemma också!!

 

Och naturligtvis så kommer jag att ändra kosten också.....

 

 


Hoppas att alla får en bra dag & var snälla i mot varann     


 


Kram Nilla  

 

Av Pernilla - 16 april 2010 16:59

Det är på barnen man märker att man blir äldre, håller på att förberada allt som hör till studenten, ja Marko tar studenten nu i sommar, helt otroligt vad tiden går fort, kort ska skickas, plakat ska beställas, kostym ska fixas, ja det är massor, även Nikola tar examen nu i sommar sen är det gymnasiet för honom...

 

Marko tänker satsa på att bli polis    det har han sagt i många år & han skulle bli perfekt som polis, kan behövas fler som han som jagar efter the bad boys   

 

 

I kväll är jag solo, Mile jobbar, Nikola är ute med en kompis & Marko har åkt hem till flickvännen Emeli. Han har god smak min son.

 

  

Emeli är en jätte söt & trevlig tjej.....Dom passar jätte fint ihop   

 

Ja jag ska över till Annika & grilla i kväll, så ensam är jag inte & Nikola & Jacob lär väl dyka upp när dom blir hungriga!......

 

Ha en bra kväll allihop.....Kram

 

  

 

 

Av Pernilla - 16 april 2010 08:24

Så vacker!!!

 

  

Av Pernilla - 15 april 2010 17:36

Ja det verkar som om vi har en ordförande i vår rasklubb som får det att fungera!!!!   hoppas att han håller/orkar hela vägen, det råder lugn och det är precis vad klubben behöver, tror inte på att hålla på att byta ordförande, man måste ju ge det mer än ett par år för att kunna se det rätta resultatet!!

 

Kämpa på!!!

 

Ha en bra kväll, nu ska jag ge mig ut i skogen för en härlig promenad!!

 

 

Av Pernilla - 13 april 2010 16:14

Lite kul är det att filma & lägga upp här....I allafall tycker jag det   

 

Denna filmsnutten tog jag på våran andra tur i skogen i dag, på den rutten finns det en "Godis sten" & den hoppar grabbarna upp på varje gång vi går förbi   

 

Det är underbart väder solen skiner & det är 15 +   

Av Pernilla - 13 april 2010 10:58

Denna filmen tog jag i dag med mobil kameran, därav lite taskig kvalitet   Det är Rocky & Loke som busar & leker Rex är med på ett hörn, men han är mest upptagen av annat! (Typ kanin pluttar & pinnar   )

 


 Vi var ute i 2 härliga timmar i vår solen   

Kram nilla


Av Pernilla - 12 april 2010 12:59

Mina tankar är hos dig & din familj Gunnel i er sorg..

 

  

Kramar om   

Presentation


Välkommen till min blogg, den handlar mig & mina Västgötaspetsar Rocky & Rex
Och om dom aktiviteter som jag & andra här i Väst kommer att ha!

Vädret hos mig.....

Omröstning

Hur mycket är din Västgötaspets ute på promenad under en hel dag?
 Ca 1 tim
 Ca 2 tim
 Ca 3 tim
 Ca 4tim
 Ca 5 tim eller mer

Tiden går......

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15 16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26 27
28
29 30
<<< April 2010 >>>

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Bloggvärde

RSS


Skapa flashcards