Direktlänk till inlägg 27 september 2010

Dominans=ryggläge?

Av Pernilla - 27 september 2010 08:20

Ja det är en vanlig företeelse jag har sett hos många hundägare, att man slänger sin hund på rygg i tid & otid för att visa sin dominans, det enda man åstakommer i det läget är osäkerhet hos sin hund, man får en hund som inte litar på sin "ledare" Jag har aldrig sett en hund eller varg slänga nån i flocken på rygg, därimot har jag sett hund/varg visa underkastelse genom att blotta halsen genom att ligga & visa den, det kan man åstakomma själv utan att dänga dom på rygg (om man nu har behov av det)

 

Jag har även sett att man trycker ner gapar drar och sliter i dom   

tacka fasiken att vi har en hoper hundar som gör utfall, gafflar & står i, dom är ju osäkra, träffade på en tjej i går som jag har kollat in som gör just detta, hon slänger på rygg tar tag i skägget & läser lusen av hunden & jag har märkt att det gör hunden bara mer osäker, bestämde mig för att prata med henne i går (sånt kan ju vara lite känsligt) så jag berättade vad jag tyckte om att slänga hundar på rygg & vad det orsakar, hon berättade att det var vad hon hade fått höra & lära sig att man skulle göra för att dominera sin hund, vi pratade en stund och jag gav henne tips & ideer till annan typ av träning, träning som stärker hundens självförtroende (för det var en osäker hund) istället för att sänka det....

 

Hon var i allafall tacksam för att jag "la mig i" för hon tyckte inte att det kändes rätt att slänga hunden på rygg, men gjorde det för att hon fått till sig att det skulle vara bra!!

 

Så nu ska vi jobba vidare på att stärka & få hunden att må bra!!   i bland är det tur att man lägger näsan i blöt......  

 

Ha en bra dag......Kramen

 
 
Ingen bild

Bodil

27 september 2010 09:30

Bra gjort!

 
Ingen bild

Angelica med pappisarna

27 september 2010 09:49

Jag håller med, bra gjort! Har sett detta antal gånger, men det är ju sååå känsligt att lägga sig i. Fast det kanske man ska göra iaf, för det kan säkert hjälpa många, både hundar o ägare!

 
marit

marit

27 september 2010 10:15

Bra Nilla.

Jag gör samma sak... lägger mig i alltså... hela tiden. Undrar om det är en uppfostringsskada, haha. Med min pappa så ;-)

Figge är osäker... det kom när hans halvbror nöp till honom på en utställning, helt utan förvarning.
Ingen som jag såg i alla fall.
Efter det är det jobbigt med andra hanar. Speciellt på utst.
Dock har jag aldrig någonsin slängt någon av våra hundar på rygg.
Jag brukar sätta mig på huk och klia honom hårt på bringan, det är lugnande.
Sen får han titta på den andra hunden och märka att ingen händer, och oftast går det bra.
Har du andra tips tar jag gärna emot dem =)

http://maritsblog.wordpress.com

 
Ingen bild

Nilla

27 september 2010 13:37

Mitt bästa tips är att man tar i hunden så lite som möjligt när den går upp i stress & agg, som t.ex vid hundmöten, att sitta och klia honom hårt på bringan kan istället trigga hunden. Jag brukar i stället göra en tvärvändning och gå åt ett annat håll & ge beröm när hunden gör rätt, jag korrigerar med rösten (svårt att förklara i text)

Mvh Nilla

 
Ingen bild

Gittan

27 september 2010 23:01

Det där är en gammal förlegad metod som förekom för länge,läng sedan. Det är lite synd att det ff lärs ut.Man vinner ju ingenting då hunden oftast hoppar upp igen som om inget hänt....detta eftersom ägaren oftast gör det på fel sätt.

 
Maria D

Maria D

28 september 2010 17:53

För mig finns inte en metod som fungerar för alla hundar, man måste anpassa sig efter hunden. Hundars "hårdhet" spänner från "Stekpannehunden" (fostras genom att man har en gjutjärnspanna i högerhanden som med jämna mellanrum dunkas i skallen, ja bildligt talat alltså) till den väldigt veka som inte klarar mer än en sur harkling. Men jag håller med om att de hundar där "dänga i backen" är bästa metoden är oerhört lätträknade. Det är oftast en snabbfix som väldigt sällan fungerar men ofta skapar andra problem istället. Det stora problemet är just att de som anammar metoder använder den i alla lägen och framförallt på alla hundar. De hundar som det "fungerar" på är oerhört lätträknade och jag har aldrigt ägt någon av dem.

http://www.meringa.se

 
Ingen bild

Nilla

29 september 2010 07:00

Hi hi stekpanne metoden ;o)) Ja Rex tillhör kategorin stekpannehund & Rocky räcker det med att jag tänker harkla mig så reagerar han!!

 
marit

marit

21 oktober 2010 10:38

Figge brukar lugna sig när jag kliar honom på bringan, men det beror lite på vilken hund vi möter.
Han skäller en del, inte aggressivt, det är mer kontaktskall, men han har ju ett väldigt kraffullt och rätt grovt skall (hade det redan som liten valp).
Men han har blivit rätt stressad vid hundmöten sedan vi flyttade från landet till samhället också, det är säkert 90% hanar som bor här så det luktar en del också.

flera hundägare vi mött har jag pratat med utan figge och då vet de när vi möts nästa gång, det är skönt.
Vi träffade en alldeles underbar cairnhane som var 8 år och han sket fullkomligt i att Figge gormade och höll på.
Han nosade färdigt på det han skulle och pinkade och sen kom han glatt skuttande och hälsade.
Figge blev jättelycklig över att det var en snäll och trevlig hund.
Han går ju med hanar som accepterar andra, då är det inga problem alls.
Jobbar på!

http://maritsblog.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla - 22 oktober 2012 13:38

Ja det var det jag hade 😃 inget farligt, men jäkligt jobbigt då jag mår illa, är yr och vinglar lite 😣 men det ska snart vara bra igen 😉 Sen när jag mår bra ska jag ta tag i min vikt, har gått upp lite sen jag slutade rök...

Av Pernilla - 22 oktober 2012 08:48

Så här dålig som jag är nu, har jag nog aldrig varit 😢 det började för tre veckor sen och håller på än 😞 först var jag sjuk i influensan ( hostan är kvar fortfarande) sen fick jag en infektion på högra ögat, den har gett med sig, nu i...

Av Pernilla - 25 augusti 2012 11:56

Jag fick ett brev, ett brev fullt av smärta och sorg, sorg över en sjuk hund ,en hund som fick avlivas pga epilepsi, ingen ska behöva uppleva det ! Vem bär ansvaret ? Uppfödarna ? Ja jag tycker det, det är bara dom som kan utesluta hundar med epileps...

Av Pernilla - 10 juli 2012 20:44

Nu är det ruggigt länge sen jag bloggade ☺ ska skärpa mig 😏återkommer inom kort 😘...

Av Pernilla - 15 augusti 2011 09:34


Ja nu var man åter i Sverige, regniga Sverige för att vara exakt   fast det är rätt skönt, det var ju rätt varmt nere i Makedonien ca +32 i snitt, vissa dagar + 42      Jag har 1 vecka kvar på semestern, men längar faktiskt lite tillbaka till job...

Presentation


Välkommen till min blogg, den handlar mig & mina Västgötaspetsar Rocky & Rex
Och om dom aktiviteter som jag & andra här i Väst kommer att ha!

Vädret hos mig.....

Omröstning

Hur mycket är din Västgötaspets ute på promenad under en hel dag?
 Ca 1 tim
 Ca 2 tim
 Ca 3 tim
 Ca 4tim
 Ca 5 tim eller mer

Tiden går......

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16 17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Bloggvärde

RSS


Skapa flashcards