Direktlänk till inlägg 11 januari 2009

God morgon god morgon!!

Av Pernilla - 11 januari 2009 06:02

 


Hoppas att alla får en bra dag, det ska jag ha, vi är ett gäng som ska träffas med hundarna i Delsjön och ha det mysigt!!


+ en fråga?


Uppfödare!!


Hur mycket hade ni betalat tillbaka på en valp om den lämnas tillbaka efter ca 2½mån, inköpspriset var 8.500

Den var 6månader när den köptes...


Kramen


Nilla

 
 
Ingen bild

Uppfödare av vgs

11 januari 2009 07:07

Jag hade lämnat tillbaka 60% av köpesumman, det hade väl varje seriös uppfödare gjort.

 
Ingen bild

c

11 januari 2009 09:20

jag hade betalt hela summa.

 
Ingen bild

Uppfödare II

11 januari 2009 09:34

Väldigt enkelt - det är reglerat i SKKs köpeavtal, under förutsättning att Ja är ikryssat när det gäller Återköp 60% upp till 3 månader efter köp - är inte Ja ikryssat då blir det "till att diskutera" men här pratar vi väl bara om "seriösa uppfödare"!?

 
Ingen bild

Cina

11 januari 2009 10:25

Nu vet ju jag det är min valp du syftar på Nilla. När du nu går ut på bloggen om detta, så tycker jag att du också ska skriva att det på köpekontraktet står att jag inte köper tillbaka hunden, men hjälper till med omplacering.finns det ett handskrivet papper (som du skrev själv och där du har skrivit på som vittne) + köpekontrakt på att dåvarande valpägare lämnar över hunden utan ersättning. Kom ihåg att jag ifrågasatte detta när ni var här och lämnade hunden. Senare fick jag ett brev att fd. valpägaren ville ha hälften av den ev. köpesumman om jag sålde hunden vidare. Nu är det så att Alvin bor hos grannen, men INGA pengar har bytt ägare och jag äger fortfarande hunden.

Förstår faktiskt inte vart du vill komma med detta......Skulle jag vara oärlig och oseriös för att HON inte ville ha pengar DÅ?

 
Ingen bild

uppfödare2

11 januari 2009 12:31

Det är bara att läsa baksidan på köpekontraktet, om man kryssat för återköpsrutan såklart..
Enkelt tycker jag

 
Ingen bild

Nilla

11 januari 2009 12:33

Cina det var en allmän fråga till Uppfödare!

Sen kom vi faktiskt överens om att 60% skulle betalas tillbaka om Alvin såldes vidare, DU var INTE villig att lämna tillbaka några pengar nej, pga att rutan inte var i kryssad för det, så visst det har du rätt i.

Att Annika lämnade honom tillbaka till dig berodde på att hon INTE ville att han skulle få ett hem till & pengarna var inte viktigt, utan pengar ville hon ha bara OM du sålde honom vidare!!

Jag ville inget alls med inlägget utan bara nyfiken hur andra skulle ha gjort!



 
Erika

Erika

11 januari 2009 14:31

Jag kryssar aldrig i JA rutan efter att ha fått påbackning från kennelkonsulenterna, som menar att man inte kan riskera att stå med "hur många hundar som helst" bara för att människor ångrar sig. Där emot kryssar jag i för återköp vid allergi. Nu säger jag inte att jag inte kommer att ta tillbaks ev ånger köp eller vid andra kanske mer tragiska omständigheter eller åtminstonde i möjligaste mån hjälpa till att lösa det hela. Då får rekomendationen på baksidan av köpeavtalet vara vägledande.

http://www.arnellslantbruk.se

 
Lisbeth

Lisbeth

11 januari 2009 16:11

Kolla på baksidan av köpeavtalet!

http://ulvus.bloggagratis.se

 
Ingen bild

uppfödare2

11 januari 2009 17:29

Påbackning av kennel konsulenterna ? Köpekontrakten är ju upprättat av SKK och det finns en andledning till att återköpsrutan finns på det. Som du skriver att man får stå med hur många hundar som helst, man måste vara beredd när man uppfödare att kunna ta tillbaka en hund man sålt, beredd både när det gäller plats och pengar anser jag.
Enligt mig OBS min åsikt är det en självklarhet att kryssa i återköpsrutan. Sen är risken liten att stå med hur många hundar som helst, inte helt vanligt att få tillbaka hundar, inte så det fyller ens hus i varje fall.
När det gäller pengar tycker jag man gör upp affären skriver ett nytt köpeavtal, betalar tillbaka pengarna sedan är det ur världen. Ska vara klart direkt och inte en massa med att betala sen och sådär, blir bara skit av det. OBS detta är mina åsikter och vad jag tycker ingen behöver tycka som jag.
Sen är det konstigt i bland, kan man tycka, att folk lämnar tillbaka valpar av olika anledningar sedan dröjer det inte länge förrän de kommer med en ny valp, vad var det för fel på den förste valpen kan man då undra?

 
Ingen bild

Nilla

11 januari 2009 20:18

Fel & fel, han trivdes aldrig riktigt hos Annika & det föll inte bra ut!

Varken för hunden eller för Annika och hennes söner.

Nu har hon en valp som dom hämtade när den var 10 veckor, att ha två hundar var Annikas tanke från början, så en hund till var planerad, men inte så tidigt, nu föll det sig så väl att fanns en valp efter Rex, och han fick det bli!

Och Annika kommer så småningom skaffa en kompis till Loke....

Mvh Nilla

 
Ingen bild

Erika

12 januari 2009 12:00

Till uppfödare 2.

Jag har haft besök av kennelkonsulenter 2 gånger och den första sa att man kan gott fylla i JA rutan på allergi för det krävs ett läkarintyg. Den andra rutan om åter köp bör man över väga väldigt noga för det avtalet är bindande hela hundens liv - ville jag få tillbaks hundar som är flera år gamla för att husse och matte tröttnat??

Nu hade jag besök av nya konsulenter under sommaren, så jag tog upp denna fråga än en gång för att jag tyckte det var lite konstigt - dessa sa att man ska i möjligaste mån kryssa i återköps rutan för då är man skyldig att ta tillbaks valpen även den dagen du upphört med din verksamhet, du kan ha ändrade boendeform som gör det omöjligt att ta emot en eller i värsta fall flera hundar, man kan som uppfödare drabbats av sjukdom som gör att man inte kan ta hand om hundar/hundarna och då vara skyldig att göra ett återköp kan få förödande konsiventer menade de. Där av andledningen att den rutan inte kryssas i utan att jag änvänder rutan NEJ som också står med i köpeavtalet, men jag skulle aldrig tveka på att ta tillbaks en valp om jag hamnar i den situvationen och har möjlighet till det, detta säger jag också till mina valpköpare. när de hämtar valpen.

 
Ingen bild

Erika

12 januari 2009 14:27

Ser det blev lite tokigt: Ska vara
I MÖJLIGASTE MÅN INTE KRYSSA I ÅTERKÖPSRUTAN.....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla - 22 oktober 2012 13:38

Ja det var det jag hade 😃 inget farligt, men jäkligt jobbigt då jag mår illa, är yr och vinglar lite 😣 men det ska snart vara bra igen 😉 Sen när jag mår bra ska jag ta tag i min vikt, har gått upp lite sen jag slutade rök...

Av Pernilla - 22 oktober 2012 08:48

Så här dålig som jag är nu, har jag nog aldrig varit 😢 det började för tre veckor sen och håller på än 😞 först var jag sjuk i influensan ( hostan är kvar fortfarande) sen fick jag en infektion på högra ögat, den har gett med sig, nu i...

Av Pernilla - 25 augusti 2012 11:56

Jag fick ett brev, ett brev fullt av smärta och sorg, sorg över en sjuk hund ,en hund som fick avlivas pga epilepsi, ingen ska behöva uppleva det ! Vem bär ansvaret ? Uppfödarna ? Ja jag tycker det, det är bara dom som kan utesluta hundar med epileps...

Av Pernilla - 10 juli 2012 20:44

Nu är det ruggigt länge sen jag bloggade ☺ ska skärpa mig 😏återkommer inom kort 😘...

Av Pernilla - 15 augusti 2011 09:34


Ja nu var man åter i Sverige, regniga Sverige för att vara exakt   fast det är rätt skönt, det var ju rätt varmt nere i Makedonien ca +32 i snitt, vissa dagar + 42      Jag har 1 vecka kvar på semestern, men längar faktiskt lite tillbaka till job...

Presentation


Välkommen till min blogg, den handlar mig & mina Västgötaspetsar Rocky & Rex
Och om dom aktiviteter som jag & andra här i Väst kommer att ha!

Vädret hos mig.....

Omröstning

Hur mycket är din Västgötaspets ute på promenad under en hel dag?
 Ca 1 tim
 Ca 2 tim
 Ca 3 tim
 Ca 4tim
 Ca 5 tim eller mer

Tiden går......

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Bloggvärde

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards