Direktlänk till inlägg 14 april 2009

Bada hund!?

Av Pernilla - 14 april 2009 08:01


Hur ofta badar ni era Västgötaspetsar? Jag gör det i princip aldrig, då deras päls blir så mjuk & sen har jag hört att man inte ska hålla på & bada dom, då det förstör kvaliten på pälsarna...Stämmer det?


I dag ska jag ha lille Loke, han är så fin nu, ska försöka ta lite nya kort på honom.


Här är några som är tagna för ca 1½ vecka sen.


Han har fått Farfar & Pappas snygga huvud!!

Snygg!!


Ha en bra dag....

 
 
Ingen bild

Lena

14 april 2009 08:29

Han är jättefin!

 
Ingen bild

Llena

14 april 2009 11:59

Det är klart att man måsta bada sina hundar oavsett ras. Pälsen blir ej förstörd

 
Ingen bild

Lisbeth

14 april 2009 13:30

Å den blicken... klok och fin precis som en västgötaspets ska vara.

 
Jette

Jette

14 april 2009 14:50

Hundtrimmare som man är så måste jag ju kommentera detta :-) Jag badar Brasse och Lovis 2 ggr om året. Vår och höst för att få bort all gammal ull. En västgöta kan utan problem bada var 3:dje månad, oftare än så ska man inte för då tappar de sitt naturliga fett i pälsen och glansen. Men om hunden luktar illa så kan man bada den utan att pälsen blir förstörd. Det finns schampo speciellt till hundar med Västgötans pälstyp.


http://www.jettestrim.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Nilla

14 april 2009 15:01

Okej, jag badar dom ca 1-2 gånger per år, så det verkar okej!

Tack för svar...

 
Ingen bild

Lisa A

14 april 2009 16:11

Jette, en liten fråga; pratade med en gammal vän som trimmat och klippt i snart 20år och hon säger att det tar ungefer två veckor så är fettet tillbaka i pälsen. jag har västgötaspets och badar när dom luktar illa eller nr det behövs.
Ingen kritit bara en fråga. Jag använder strävhårsshampoo.

 
Lucia Wikmark

Lucia Wikmark

14 april 2009 18:24

Kanske annorlunda med hundar som vistas mycket inomhus?

Min västgötaspetsflock har aldrig badat. De simmar i den lilla sjön i skogen på somrarna.

Det är en sak av många som jag tycker är så fantastisk med västgöten, pälsen. Det är nog därför det är så viktigt att den skall vara sträv och absolut inte mjuk. Ingenting fastnar vare sig lukt eller smuts. De kan vara hur skitiga som helst och så går de bara några hundra meter så har all skit "ramlat" av.

Nu har våra hundar förmånen av att ha tillgång till hästarnas "badkar" inne på rundelen ett par hundra meter bakom huset. Det är sandhålor som hästarna använder till sin pälsvård och hundarna gör lika dant ett par gånger i veckan. Har aldrig upplevt att de luktar illa även om de är med oss i stallet hela dagarna. Däremot har jag vid ett par tillfällen badat parningstikar som luktat "lagård" dvs kourin. Litet trevligare att ha den i sängen sen. Och,
faktiskt..... vi var på utställning i halland för många år sedan och fick bo hos Morgan Karnevi och hans fru på Trekulla kennel. Gården låg jättevackert omgiven av milsvid åkermark som man just hade skördat. På morgonen innan utsällningen kunde hundarna springa lösa och leka så när vi kom hem på kvällen öppnade vi bildörren och ut for de som skjutna ur en kanon. Alla sex.

Det var bara det. Att: Bonden hade flytgödslat med grisurin under dagen. Toppen tyckte byrackorna, rullade sig som galna och njöt ohejdat av detta "hundspa" påhejade av ,som de tyckte, "glada" tillrop från mig, husse Rein och medhavt barn. Katastrofen var ett faktum. Det var tvådagars utställning och hundarna, alla, sex, STANK. GRISURIN. Vad göra? Jo, ett litet tips som fungerar även om man ej har tillgång till vare sig dusch eller varmvatten:

Tag ett antal badlakan, blöt dem och gnid in hälften med diskmedel, helst Yes. Gnid sedan hundarna med badlakanen och skölj noga med hink och vatten. Tag sedan resten av de våta badlakanen och gnid hundarna noga med. That´ll do it! Resultat; Ett antal EJ stinkande hundar samt ett antal STINKANDE badlakan. Suveränt.

Vi hade Keeshond på 90-talet. det var en helt annan "pälsvård". Då badade vi ibland och speciellt innan utställning. Då kunde det också hända att gamle Nolgårdens Ferdinand också fick sig en omgång. Men vi insåg snart att han mådde bättre utan denna omvårdnad.

Som med allt annat;

Västgöten KAN SJÄLV.

Eller gillar att omge sig med en doft av den FINARE världen.

http://www.vastgotaspets.nu

 
Isabel

Isabel

14 april 2009 20:47

Jag brukar bada mina i samband med fällning. När de är väl inlöddrade ger jag dem en rejäl massage med en gummiskrapa för hästar (finns på ÖB för 19:-) vilket gör att all den lösa pälsen losnar och blir jätte lätt att kamma bort när de har torkat. Eftersom jag är hund allergiker så är detta ett jätte effektivt sätt för mig att minska på mängden päls inomhus. Sen är ju några av mina riktiga svin som gärna rullar sig i all illaluktande (inkl. bajs) som de kan hitta så det brukar bli några gånger till för dessa under året.

http://kennelviking.bloggagratis.se

 
Ingen bild

jette

15 april 2009 20:03

Lisa. Fettet kommer inte tillbaka fullt efter 2 veckor men kanske just intill huden. Fettet går ju ut i hela pälsen och det är det som gör pälsen tålig mot väta (vattnet pärlar av) Om du skulle badat din västgöta var 14:nde dag t.ex så hade pälsen blivit glanslös och vätan hade träckt ner.

Man kan använda Yes men absolut inte för ofta. Många långhårshundar blir badade i Yes men då rekommenderar jag att man tar hundbalsam i efteråt. Yes därför att det tar garanterat bort all fett, fett som gör att pälsen tovar sig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla - 22 oktober 2012 13:38

Ja det var det jag hade 😃 inget farligt, men jäkligt jobbigt då jag mår illa, är yr och vinglar lite 😣 men det ska snart vara bra igen 😉 Sen när jag mår bra ska jag ta tag i min vikt, har gått upp lite sen jag slutade rök...

Av Pernilla - 22 oktober 2012 08:48

Så här dålig som jag är nu, har jag nog aldrig varit 😢 det började för tre veckor sen och håller på än 😞 först var jag sjuk i influensan ( hostan är kvar fortfarande) sen fick jag en infektion på högra ögat, den har gett med sig, nu i...

Av Pernilla - 25 augusti 2012 11:56

Jag fick ett brev, ett brev fullt av smärta och sorg, sorg över en sjuk hund ,en hund som fick avlivas pga epilepsi, ingen ska behöva uppleva det ! Vem bär ansvaret ? Uppfödarna ? Ja jag tycker det, det är bara dom som kan utesluta hundar med epileps...

Av Pernilla - 10 juli 2012 20:44

Nu är det ruggigt länge sen jag bloggade ☺ ska skärpa mig 😏återkommer inom kort 😘...

Av Pernilla - 15 augusti 2011 09:34


Ja nu var man åter i Sverige, regniga Sverige för att vara exakt   fast det är rätt skönt, det var ju rätt varmt nere i Makedonien ca +32 i snitt, vissa dagar + 42      Jag har 1 vecka kvar på semestern, men längar faktiskt lite tillbaka till job...

Presentation


Välkommen till min blogg, den handlar mig & mina Västgötaspetsar Rocky & Rex
Och om dom aktiviteter som jag & andra här i Väst kommer att ha!

Vädret hos mig.....

Omröstning

Hur mycket är din Västgötaspets ute på promenad under en hel dag?
 Ca 1 tim
 Ca 2 tim
 Ca 3 tim
 Ca 4tim
 Ca 5 tim eller mer

Tiden går......

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27 28
29
30
<<< April 2009 >>>

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Bloggvärde

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards