Direktlänk till inlägg 11 augusti 2007

Reaktioner!

Av Pernilla - 11 augusti 2007 09:25

Jag vill börja md att tacka alla som har hört av sig via mail & telefon, som har stöttat mig och hållt med mig i diskutionen ang vita valpar.


Jag förstår helt och hållet att ni inte går ut "offentligt" för när gamarna sätter i gång så hackar och maler dom ner det mesta utan att blinka!



Ni ska veta att jag uppskattar det otroligt, och det känns skönt att jag inte var helt ute och cyklade....


Därimot är jag fortfarande besviken på dom som sluter upp och försvarar parningar som leder till "defekter"


Men det sätter dom på samma oseriösa plan som dom hör hemma på....


I dag ska jag ner till klubben och måla om dörren, som några ungdommar för ett tag sen fick för sig att dom skulle dekorera om.


Senare i dag ska vi umgås med vänner och grilla, vi ska grilla lammfärs, det är såååå gott!

Det är en rätt från Iran, det är vår granne som har lärt oss det, man äter det med ris, vitlöks sås & bröd.


Detta är Mile, jag älskar honom otroligt mycket, vi trivs bra ihop han är en utmärkt pappa, han älskar mig och vi har det jäkligt bra!!


Hittade denna bild på grannens flicka Ofhelia när hon tränade med Rocky, tycker att den är så bra! *S*


Ha nu en bra dag alla!!


Kram Nilla



 
 
Karin

Karin

11 augusti 2007 11:01

Ang.Västgötaspets diskussionerna så rör du om ordentligt, sånt är bra!!
Stå på dej!!!!!
Grunden i det du talar om gäller ju ALL hundavel.

Nåväl, från det ena till det andra så ser spetten förfärligt goda ut!!!!

Ha det gott!!

Lagottokramen
/Karin

http://bippeliboppen.bloggagratis.se

 
Linda

Linda

11 augusti 2007 11:19

Ja!debatter är bra..men det skall vara reko sådana...inga person angrepp utan hållas till ämnet.Jag tycker faktiskt det har blivit det här..tyvärr!....dåligt!Lammfärsen ser mumsiga ut!....PS! Du får gärna skriva i min blogg oxå "ironisk" *ASG*,kram!

http://lindaocarmen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Linda

11 augusti 2007 11:40

Saken frågan i sig själv är inte dålig.Det bra ventilera och diskutera saker...helt klart!Det jag tycker är ojust är person angrepp mot dig...det ojust och dålig stil.Att du blir kallad det ena och det andra,bara för man inte har samma åsikt!Alla KAN inte tycka samma,men man ju iaf uppföra sig just iaf i diskutioner.Så menar jag!

 
Linda

Linda

11 augusti 2007 15:04

Jag vill säga en sak till alla här i Nillas blogg.Jag känner nilla.Hon är en bra kompis,snäll och ställer alltid upp.Jag läagger mig INTE i sak frågan,MEN....jag gillar INTE person angrepp på henne som person....det är jävligt lågt!Hon är en bra tjej!

http://lindaocarmen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Gudrun

11 augusti 2007 18:47

Det är bra att du tar upp diskussionen, men ändå bättre är den uppfödare som lagt ut sina vita valpar på nätet. Inte tagit död på dom eller smusslar undan dom. För det FINNS vita gener, blå gener, långhåriga gener i rasen. Och gomspalt m fl defekter. Med smusslandet kommer man ingenstans i aveln - bara med ett öppet sinnelag och korten på bordet. Det är tydligen så i alla raser, att folk blir skitskraja om dom får konstigheter och inte vill berätta. Den inställningen måste bekämpas! Det kan vara tufft att berätta eftersom man kan ses som "oseriös", fast det inte alls är det det handlar om. Avel är svårt och gener syns inte på ytan alla gånger.
Gudrun

 
Ingen bild

Mikaela

11 augusti 2007 19:17

Hello!!

Kan inte du kludda lite i min blogg eller maila vad som funkar som fika till i morrn?

//Mikaela

 
Ingen bild

Nilla

11 augusti 2007 20:07

Ja jag tycker också att det är bra att man lägger korten på bordet, jag säjer åter igen att det jag reagerade på var att man gjorde om samma parning, när man VISSTE att det gav vita valpar, hur många gånger ska jag behöva säja det!!!

Jag vet att det finns fler uppfödare som fått vita valpar inge skam med det!

Men gör för böveln inte om parningen igen då!!

"Man ska inte kasta sten när man sitter i glashus"

Mvh Nilla

 
Ingen bild

Linda 2

12 augusti 2007 00:16

Debatter är bra, men håll då inte på och skrik (dvs. använder utropstecken efter allting) och kalla inte folk för "dumma i huvudet". Det ser så illa ut.
Och vad jag förstår så har uppfödaren ifråga gett sin syn på saken.

Det måste väl kännas jättebra att många håller med dig, så kan du inte bara låta saken vara nu?

 
Ingen bild

Nilla

12 augusti 2007 08:38

Linda 2

Men sluta för fasiken ni och tjata då, jag svarar ju bara!

vad jag tycker om den uppfödaren står för mig, jag tycker att X är dum i huvudet, personen i fråga har i tidigare inlägg kallat mig värre saker än så!

Och jag har då inte läst nånstanns nån förklaring det till varför denna parning blev omgjord.

Mer än att personen i fråga avlade mer med hjärtat än hjärnan...

Mvh Nilla

Ps om min blogg stör dig så, sluta läs den då Ds

 
Lena

Lena

12 augusti 2007 09:13

Hej Linda 2! Tack för sansade kommentarer. Det är inget som hindrar Pernilla från att tycka vad hon vill, men att genast ta till storsläggan och gasta om dumhuvden och idioti med en massa utropstecken och fetstil och att folk ska få varningar, det är väl att ta i? Man kan uttrycka samma sak på ett mer hyfsat sätt.

Pernilla, du får lära dig att läsa innantill. I torsdags fanns en förklaring till omparningen som är helt OK, tycker jag. Tänk att det har gått så långt att uppfödare måste skriva "förklaringar", det säger något om tillståndet i vår ras. Ingen har kallat dig eller någon annan för Hitler, så det där får du ta tillbaks.

Det här käbblet är tröttsamt. Läs på SKVsidan, där står viktigare saker.

http://Lena

 
Ingen bild

Nilla

12 augusti 2007 14:07

Ja men det förklaringen köper inte jag, anser att det inte finns nån fog för att göra om parningen alls!

Och det var inte Hitler liknelsen jag syftade på, utan det är tidigare disbyter mellan mig & vederbörande.

Har redan läst på Skv:sida men det vågar man väl inte yttra sig om det heller....*L*

Mvh Nilla

 
Ingen bild

Eva

12 augusti 2007 16:00

Pernilla, du som anser dig så rak och ärlig, varför står du inte för det du skriver?

På din blogg för bara några dagar sen: "Jag har blivit kallad både det ena och andra i en blogg, senast blev jag jämnförd med Hitler "Tack för den"

Och varför kan du ej acceptera människors mål och syften med sin avel, bara för att de ej är lika med dina åsikter. Har man int någon erfarning eller kanske inte ens fött upp, så är det bäst vara lite försiktig och tala med mindre bokstäver.

 
Ingen bild

Nilla

12 augusti 2007 16:17

Jag är visst rak & ärlig.

Vad jag ville ha sagt är att jag har blivit kallad värre saker innan än just Hitler, och även om jag inte har fött upp, så har jag rätt att tycka att det är fel att ta fram vita valpar medvetet.

Och jag har svårt att se mål & syftet med det!

Varför försvaras det så?

Nu skiter jag i detta, vi kommer ingen vart ändå, med att kasta detta med vita valpar fram & tillbaka.

Visst tycker vissa att det är okej att medvetet ta fram vita valpar, så är det väl okej med, blå, långpäls och hd fel också!!

Eller vad?

Mvh Nilla

 
Linda

Linda

12 augusti 2007 16:33

Herregud!Att ni orkar divedera om en sak som inte leder någon vart än till spydigheter på Nilla..det är ju löjligt ju!

http://lindaocarmen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Linda 2

12 augusti 2007 16:44

Låt gå för att du tycker att vederbörande är dum i huvudet, men måste man skriva det om och om igen? Om du och personen ifråga har haft dispyter tidigare så kanske ni båda borde helt enkelt skippa det nu och bara fortsätta med ert var och en för sig?
Och Nilla, du fortsätter ju faktiskt att tjata om detta genom att skriva fler och fler inlägg som på olika sätt berör frågan, nu senast tacka för allt stöd.
Det låter på dig och sättet du uttrycker dig på som om det är du personligen som drabbas av att det föds vita valpar, att det är något som du person måste dra ut i strid emot.

De vita valparna är inte avelsdjur, räcker inte det? Live and let live...

 
Ingen bild

Erika

12 augusti 2007 18:20

Hej Pernilla:

Har inte varit inne på din blogg på ett tag och blir helt bedrövad när jag ser slagen mot dig och dina åsikter. för det är ju det bloggrna är till för att vi ska få ha egna åsikter utan att bli halshuggna.

Jag är uppfödare och jag kan acceptera en parning som ger vita valpar eller valpar med mycket vitt, MEN jag skulle inte göra om den, detta gäller även andra fel som man kan se redan första gången att dessa två individer kan ge ihop, detta efter att ha gjort misstag som jag inte vill göra om i avelsarbete. Jag avlar ju blandanat på får också så jag har lärt av mina missstag.

Stå på dig och jag hoppas att fler uppfödare tycker att det är oacceptabelt att para två individer igen som get någon form av fel sedan om det är färg, bett eller missbildningsfel. Sedan ska man ju givetvis se till kullstorlek och antal med fel. En stor kull med ett betfel anses ju inte av alla ärftligt men i en liten kull med ett bettfel så är det ärftligt, liksom i en stor kull med fler än ett bettfel...att naturen har en viss förmåga att "gallra " när det blir för många valpar...innebär det att de vita valparna i naturen inte hade klarat sig tro?

Till er som håller på och ger er på Pernilla : LÄGG AV FÖR F***N. Det räcker nu. Alla gör vi fel men vi ska vara ödmjuka för dem och inte göra om dem.
Som någon sa "En gång är ingen gång men TVÅ gånger är en vana" Detta gäller ju alla avel, även blandavel.
Sedan är det som Pernilla sägerKONSTIGT att endel personers åsikter inom SKV är mer värda än andra och endels misstag av mindre värde BEROENDE på VEM som gör dem.

Än en gång stå på dig Pernilla.

 
Ingen bild

Linda 2

12 augusti 2007 18:37

Är det någon som gett sig på Pernilla?
Det är väl snarare så att P var den som började gasta om hur hemskt det var med vita valpar och att en person var dum i guvudet etc.
Är det ingen som har funderat över att HUR man kritiserar andra är ganska viktigt för hur man själv kommer bli bemött?
Pernilla har knappast hållit en proffsig och trevlig ton, då blir man också bemött på samma sätt.

 
Isabella 10 år

Isabella" title="http://marresrottis.se]Isabella" target="_blank">marresrottis.se]Isabella 10 år

12 augusti 2007 18:45

Jag var ute och kikade efter västgötaspetsar på nätet. Det enda jag får göra för min mamma.

Då fick jag syn på en bild med ett par vita valpar i en kull med västgötaspetsar. Jag sa:" Vad är detta för något? vita valpar? Fyy. Stackars valpar." Varför då frågade min mamma? "Dom ser ju läskiga ut. Vad HAR dom parat med egentligen?" undrade jag.

Mamma tyckte att mina kommentarer som kom från hjärtat från ett litet gryn som försöker att tänka och säger sig ska bli uppfödare av västgötaspets när hon blir stor var tänkvärda.

Från barn och dårar..................

PS Mamma har hjälpt mig med detta inlägg på Pernillas Blogg för jag får inte skriva själv. DS

http://www. marresrottis.se

 
Ingen bild

Linda 2

12 augusti 2007 19:46

Isabella, vilket avancerat språk du har för att vara 10 år....och du borde lära dig att alla varelser är lika mycket värda oavsett hur de ser ut, både människor och djur.
Varför är de "stackars valpar"? De lider inte av sin färg, bara av de mäniskor som inte begriper alla varelsers lika värde.

 
Ingen bild

Peter

12 augusti 2007 20:08

Grattis Pernilla, till en livlig blogg som VÅGAR ta upp sakfrågor. Det måste vara en mkt egendomlig klubb den där västgöta... Skämmer ut sig i hela hundvärlden.

Det är helt rätt, nämn saker för vad de är! Ditt "gamarna sätter i gång så hackar och maler dom ner det mesta utan att blinka" är perfekt! Keep on!

 
Ingen bild

BLÄÄÄÄÄÄ!

12 augusti 2007 20:13

Men hoppa för i helvete inte på en 10-åring!!!!!! Isabella är en riktig person med väldigt vuxna åsikter även om hon fått hjälp av sin mamma att skriva inlägget!!

Vi är fler som träffat Isabella och tycker mycket om henne så dra åt skogen din fullständigt jubelidiot!

 
Ingen bild

Linda

12 augusti 2007 20:16

Sedär, mer konstruktiv kritik..."Jubelidiot", så kreativt.

Jag ser inte att jag hoppat på någon, och absolut inte Isabella. Tycker bara att det är synd att hon redan lärt sig av vuxna att varelser som till utseendet avviker ska betecknas som "läskiga".

 
Ingen bild

BlÄ (ett sådant käckt namn jag gömmer mig bakom..)

12 augusti 2007 20:42

Endast människan beundrar och försvarar det som naturen ser som avarter eller defekter. Vi avlar på hundar som knappt kan andas eller föda naturligt, naturligtvis är detta inte lika allvarligt som en vit valp men vi har ändå ett naturligt inbyggt försvar gentemot avvikande. Om man frånhåller sig från parning, dvs sprida avvikande gener vidare, bryts förhoppningsvis det genetiska arvet snarast och det avvikande och onaturliga skulle vara ett minne blott. Vi människor väljer att avla på den enda hårlösa valpen i en kull för att starta en ny ras när denna valp i naturen skulle ha frysit ihjäl (för att den är svagare genetiskt pga av avsaknad av päls) och därmed skulle inga fler hårlösa hundar uppkomma från den genetiska kombinationen.

".....vilken avancerat språk du har för att var 10år......." För denna kommentaren var inte alls underförstådd att mamma hjälpt henne.....
Se där;konstruktiv kritik. Ett så kallat ordbajseri när allt man egentligen hade behövt säga var; jubelidiot.........

 
Ingen bild

Linda 2

12 augusti 2007 20:48

Jag kan ärligt säga att det absolut inte var meningen att det skulle låta som något elakt angående Isabellas språk och om det uppfattats så så är jag den första att be om ursäkt. Ok?

Men jag tycker ändå att man måste ta sig i kragen och inte få panik så fort något avvikande uppenbarar sig. Vilken sansad person som helst begriper väl att ett par vita vgsvalpar inte kommer ligga till grund för en helt ny ras, om nu det är något folk är rädda för.

 
Ingen bild

Nilla

12 augusti 2007 21:14

Jisses Amalia

Till att börja med så vill jag klargöra att jag skriver hur jag vill i MIN blogg!

Jag TYCKER att vita valpar är en styggelse i rasen.

Jag har INGET imot dom uppfödare som råkar få en kull med vita valpar i, utan jag säjer IGEN att jag vänder mig i mot att man gör en upprapning med resultatet vita valpar, sen är ju inte föräldra djuren hd-rtg heller??

Ingen som har någe att säja om det??

Jag tycker att man ska vara uppmärksam på olika defekter oavsett vilka dom är....

Jag värnar otroligt mycket om rasen, den ligger mig väldigt varmt om hjärtat, så självklart reagerar jag om jag tycker att nån förstör genom galen avel!

Man avlar inte på en hund för att den är söt, och man avlar inte på sin hund för att man tycker att den är bäst, man avlar på sin hund för att den ska tillföra rasen något bra!!

Den ska uppfylla dom kraven för avel som rasen kräver...Eller hur?

Som uppfödare har man ett otroligt stort ansvar för den ras man valt.

Och är man gammal i gemet så anser jag & nästan kräver att man ska göra sitt bästa för rasen, inte att man av egoistiska skäl tar fram en kull...

Alla gör misstag "även jag" men huvudsaken är att man lär sig av sina misstag....

Mvh Nilla



 
Ingen bild

Åsa

12 augusti 2007 21:32

Konstig diskussion.
Jag blev nyfiken och hittade dom där vita valparna och dom är ju fina. Det är ju bara männsikor som bestämt att den här rasen inte får vara vit medans andra raser är det, malteser och pyrenehund och flera. Det är väl inge fel på valparna för att dom har är vita. Lägg av.

 
Ingen bild

Linda 2

12 augusti 2007 21:33

Pernilla!
Måste erkänna att du formulerade dina åsikter betydligt bättre nu. Alla är nog medvetna om vad för misstag var och en har gjort, låt oss alla lära oss något av det nu.
Och behåll den trevliga tonen (det gäller också alla).

 
Ingen bild

marko bogeski

12 augusti 2007 21:53

hej min mamma är snäll och söt och rar hon är världens bästa mamma man kan ha och hon har världens bästa hemsida och tänk att jag besökte den hon är värkligen snäll kram kram:-)

 
Ingen bild

Nilla

12 augusti 2007 21:55

Åsa

Enligt SKK ras standard för Vgs är

- svart, vit, leverbrun eller blå pälsfärg

ett diskvalicerande fel för Västgötaspetsen, detta innebär att man inte får avla på dom, hur söta dom än är!



 
Ingen bild

nikola

12 augusti 2007 21:59

hej mamma hoppas att din hemsida blir lyckad hej hej!!!!

 
Ingen bild

Linda 2

12 augusti 2007 22:00

Nilla, poängen är ju precis som Åsa skrev att det är just vi människor som bestämt att det är fel att ha den färgen.
Bestämmelsena fanns ju liksom inte där från tidernas begynnelse... ;)
Men för att återknyta till de vita valparna så är de ju inte aktuella för avel.

 
Ingen bild

Lennart och Bamse

12 augusti 2007 22:13

Stopp! Glömmer vi inte sakfrågan nu?
Det gäller en uppfödare som förbundit sig att följa Svenska Kennelklubbens regler och riktlinjer. Uppfödaren har gjort om en kombination där det tidigare fallit ut vita valpar. En gång ingen gång. Två gånger två gånger för mycket!

Fd landbrukare uppvuxen med västgötaspetsar

 
Ingen bild

Lennart

12 augusti 2007 22:18

Har tyvärr inte lyckats att skaffa mig e-mail ännu.Barnbarnen har lovat att hjälpa mig men det vet man hur det blir med det.
Hoppet finns emellertid alltid kvar.

 
Ingen bild

Just nu privat...

12 augusti 2007 22:36

Nilla har rätt. Det är väl inget att hoppa på henne för...
Med personlig kännedom om uppfödaren som 2 ggr fått vita valpar på samma kombination, kan jag säga att det är inte första gången hon haft pengarna som intresse i sin avel.

 
Ingen bild

Linda 2

12 augusti 2007 22:49

Och så sjönk nivån på inläggen igen...
Personangrepp? Varför skulle det vara pengar som styr i det här fallet? Vita valpar är ju inte dyrare än grå?
Om personen som kommit det det här fullständigt onödiga påhoppet kan förklara hur han/hon menar så vore det bra.
Skitlöjligt att komma med såna där antydningar - vad ger det dig, du anonyma, att komma med sånt?

 
Mikaela

Mikaela

12 augusti 2007 22:56

Tjenare Pernilla!

Herrejösses vad populär du är!! Jag vill också ha 35 kommentarer på min blogg! *surar*

Fick ni tag i något akvariegrus?

//Mikaela

http://sagogarden.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ante

12 augusti 2007 22:57

men Linda 2... om du inte gillar den här bloggen och dess inlägg kanske du ska hålla dig härifrån?
Är det inte bättre att människor som gillar Nilla och hennes blogg är här...

 
Ingen bild

Linda 2

12 augusti 2007 23:02

Har aldrig sagt att jag inte gillar bloggen, tvärtom har jag ofta besökt den för de fina bildernas skull på härliga väsgötaspetsar.
Men att hålla på såhär och kasta skit på en person och antyda en massa saker utan att tala rent ut känns som om det inte borde få stå okritiserat.
Tycker alla att det är ok att bete sig såhär?

 
Ingen bild

Mikaela

12 augusti 2007 23:04

AVUNDSJUK!!!!!

Det är alldeles tomt i min blogg och du får bara mer och mer inlägg hela tiden!! Får du 40 inlägg så blir jag grön och bjuder på en redig suparkväll med fri sprit!! *övertrött*

//Natti, Natti!!

 
Marit

Marit

12 augusti 2007 23:15

Jag ger Nilla ett 40e inlägg så att du får bjuda ut henne Mikkan ;-)
Nu ska jag fylla din blogg med inlägg så att hon måste bjuda tillbaka *skratt*

http://figgesforum.blogspot.com

 
Mikaela

Mikaela

12 augusti 2007 23:20

Marit, din skurk!!! Nu blir jag ju fattig som en kyrkråtta! Jag ska bomba din blogg också!! *asgarva*

http://sagogarden.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Peter

13 augusti 2007 11:32

Det finns tyvärr, många underliga kreatur i västgötasfären. Så fort någon påtalar vad som sker eller nämner saker/händelser vid sitt rätta namn är det alltid NÅGON som tycker att "nivån sjunker" eller "dålig netikett" (vem fasen som beslutat om den??). Tyvärr, Linda, det förekommer mycket konstigheter i den där klubben. Bra att Pernilla drar upp det.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla - 22 oktober 2012 13:38

Ja det var det jag hade 😃 inget farligt, men jäkligt jobbigt då jag mår illa, är yr och vinglar lite 😣 men det ska snart vara bra igen 😉 Sen när jag mår bra ska jag ta tag i min vikt, har gått upp lite sen jag slutade rök...

Av Pernilla - 22 oktober 2012 08:48

Så här dålig som jag är nu, har jag nog aldrig varit 😢 det började för tre veckor sen och håller på än 😞 först var jag sjuk i influensan ( hostan är kvar fortfarande) sen fick jag en infektion på högra ögat, den har gett med sig, nu i...

Av Pernilla - 25 augusti 2012 11:56

Jag fick ett brev, ett brev fullt av smärta och sorg, sorg över en sjuk hund ,en hund som fick avlivas pga epilepsi, ingen ska behöva uppleva det ! Vem bär ansvaret ? Uppfödarna ? Ja jag tycker det, det är bara dom som kan utesluta hundar med epileps...

Av Pernilla - 10 juli 2012 20:44

Nu är det ruggigt länge sen jag bloggade ☺ ska skärpa mig 😏återkommer inom kort 😘...

Av Pernilla - 15 augusti 2011 09:34


Ja nu var man åter i Sverige, regniga Sverige för att vara exakt   fast det är rätt skönt, det var ju rätt varmt nere i Makedonien ca +32 i snitt, vissa dagar + 42      Jag har 1 vecka kvar på semestern, men längar faktiskt lite tillbaka till job...

Presentation


Välkommen till min blogg, den handlar mig & mina Västgötaspetsar Rocky & Rex
Och om dom aktiviteter som jag & andra här i Väst kommer att ha!

Vädret hos mig.....

Omröstning

Hur mycket är din Västgötaspets ute på promenad under en hel dag?
 Ca 1 tim
 Ca 2 tim
 Ca 3 tim
 Ca 4tim
 Ca 5 tim eller mer

Tiden går......

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16 17
18
19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Bloggvärde

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards