Direktlänk till inlägg 1 februari 2008

Hårdare tag!

Av Pernilla - 1 februari 2008 05:43

 


Jo jag vidhåller att SKV ska ta hårdare tag i olika frågor, men det är ju vad JAG tycker!


Är det verkligen så illa med antalet individer i dag att det är svårt att hitta hundar att para som passar ihop, vad beror det på??


Det är ju ett JÄTTE problem i så fall som man måste ta tag i och lösa!


Tycker att det är jättesynd att man parar svans med svans!


Varför har SKV rekomendationer om ingen följer dom??


Det känns ju lite fel om man nu inte ska följa sin rasklubbs rekomendationer!?


Det är därför jag säger att alla bör & rekomendationer ska bort!


Och det ska stå mer i klartext vad som gäller, för behövs inte rekomendationerna följas så skippa dom!


Så nog om detta nu........


Rocky är något bättre inte bra men lite bättre.


Högerben är fortfarande försvagat, ska avakta lite till....


I dag jobbar jag till 12 gött att sluta tidigt en fredag.


Vågen står still i fall någon undrar, jag MÅSTE ta tag i det hela och börja igen, kan nån ge ett tips på hur man kickar igång sig själv *L*


Ha nu en bra dag!!


Kramen


Nilla



 
 
Ingen bild

AnnicaB

1 februari 2008 08:39

skickat ett meddelande till dig på vovve. Ha det bra i ovädret!
Kram
AnnicaB

 
Ingen bild

Linda

1 februari 2008 12:07

Jag tycker du är duktig som inte gått UPP.Be Mile att kicka dig där bak *S*...det gör han nog sååå gärna *ASG*.kram!

 
Ingen bild

Blandaren

1 februari 2008 13:11

Vi har ännu inte sett det sorg/lustiga slutet på alla personangrepp. XX och xx har inte haft något konkret att komma med bara hörsägen och förtal som utnyttjats som ren härskarteknik, om än mycket, mycket obehaglig.

Här kommer nu en liten saga. Sagan handlar om den viktigaste hönsgården i den lilla välmående byn, I denna hönsgård bestämdes över ALLA hönor i hela hönsriket. I denna hönsgård var det ständigt liv och kiv om hur hönsriket skulle skötas. Så hade det varit sedan långa tider och alla var nöjda med detta.

Så hände det sig att de gapigaste hönsen bildade en pakt och denna pakt fick namnet "hönsalliansen". Denna pakt nöjde sig inte med att bestämma hur hela hönsriket skulle skötas. De hade större planer.

De sa, nu måste vi få ett slut på allt kackel i hönsgården, vill inte längre höra något som inte passar oss och våra hönshjärnor. Deras hönstanke var "vi" skall kunna hacka på alla, men ingen får hacka på oss.

Nu slumpade det sig så, att det vid denna tid kom in två "ungtuppar" i hönsgården. Dessa ungtuppar kacklade fritt och stort och "hönsalliansen" gick i taket, de for runt som yra hönor så fjädrarna rök ocm dem. Nu satte "hönsalliansen" sin djävulska plan i verket.

"Ungtupparna måste kväsas, och detta med alla till buds stående medel. Den ena ungtuppen vingklipte man snabbt och effektivt. Gammelhönan gick in med lite hederlig hönsmobbing, inga schysta puckar där inte, och saken var klar,

Den andra ungtupppen hade man lite mer problem med, där var man tvungen att ljuga för att förklena honom. På den tiden fanns det en något som kallades Hönstidningen, ett mycket uppskattat blad som alla i hönsriket uppmanades att läsa. Nu gick "hönsalliansen" till bred attack i Hönstidningen och rönte stor framgång med sina lögner.

Sen satt då "hönsalliansen"på de högsta pinnarna i hönshuset och njöt av sin framgång, de var lugna, dästa och välputsade. De prålade för varann,de berömde varann, de gned sig mot varann. De hade äntligen lyckats få slut på kacklet i hönsgården. De hade dessutom fått ut sitt budskap i hela hönsriket. Här är det bara vi som får kackla och hacka.

Snipp, snapp snut, så var sagan slut.

( Om ovanstående skulle ha någon som helst likhet med verkligheten är detta endast en ren tillfällighet)



 
Ingen bild

...........

1 februari 2008 14:49

Pernilla, vad hände med att kontrollera inlägg?

 
Ingen bild

Nilla

1 februari 2008 15:07

Hur då menar du av??

 
Nalle

Nalle

1 februari 2008 16:37

Ibland överträffar dikten verkligheten.

Eller, som en god vän till mej sa

"Det var alldeles för många som sprang alldeles för snabbt och hade alldeles för lite reflektion"

http://Vill EJ ha fanskapen på halsen

 
Ingen bild

ko bonne

1 februari 2008 18:12

Debatten att det fattas fertila hanar i rasen.

Jag kollade på SKVs hemsida på statistiken om HD för 2007. 35 A och B hundar 10 C och 1 D hund. Härstamning på denna var
Svedala Jöta Jordloppa S47925/2005 D
e: Fennican Yks Yrjänä Vaan /A
u: Skogsbygdens Dolores Snitzig /H

Alltså efter finska linjer. Varför används hanar från länder med mycket mindre avelsbas och mer inavel än vi har här där rasen hör hemma. Det är väl här som mest gener finns.

Det finns många fertila och bra hundar i sverige. Varför används inte dom. Vad är man rädd för.

Jag har lärt mej genitik på korna. Kan inte vara mycket skillnad med hundarna.

 
Ingen bild

..........

1 februari 2008 18:27

Avundsjukan. Käre ko bonde avundsjukan missundsamheten och rädslan för - bristen på kunskap kommer att bli västgötaspetsens död.

 
Ingen bild

högman

1 februari 2008 22:55

Vidriga, insinuanta och dessvärre också helt okunniga och lögnaktiga inlägg. Att försöka leda i bevis att ovanstående tiks D-resultat beror på "finska linjer" och att dessa sålunda har mer inavel är som att fråga: "Har du slutat slå din fru".

En titt i SKK:s avelsdata ger vid handen att det inte är inavel, (lögn alltså) att far och farfar är födda i Finland e svensk-holländska hundar (förbannad lögn), övriga hundar är helsvenska (ännu mer förbannad lögn).

Det finns säkert många bra och fertila hanar i Sverige. Att dessa inte används beror oftast på något av följande; hanen parar inte/har inte lärt sig/har taskig teknik, hanhundsägare ögonlyser inte/röntgar/är en förfärlig människa som man inte kan ha med att göra. I värsta fall en kombination av detta.

Orsaksfaktorer till HD
Polygenetiskt 10-50 %
Kön, anatomi, muskelvolym, hormoner, växt, beteende, sjukdomar med mera är möjliga disponerade faktorer som är genetiskt betingade.
Miljöfaktorer är 50-90 %, såsom skador, sjukdomar, aktivitet, beteende, utfodring, vikt, växttakt



 
Ingen bild

.....

2 februari 2008 01:29

Hoppas verkligen högmans personliga uppfattning är högst personlig och inte speglar övriga seriösa uppfödares åsikter och handlingar vid valet av föräldradjur vid parning.

Återigen; Avundsjuka missundsamhet och rädslan för - bristen på kunskap samt oförmågan att skilja äpplen från päron dvs personlig agg är den största faran för västgötaspetsen inte HD problematiken eller några ögonsjukdomar.

Tragiskt.

Avundsjukan. Käre ko bonde avundsjukan missundsamheten och rädslan för - bristen på kunskap kommer att bli västgötaspetsens död.


 
Halla

Halla

2 februari 2008 16:55

Kära "ko bonne"

I Finland är general inavelsgrad inom västgötaspets mindre än i Sverige. Du borde veta det innan du skriver dina "duktiga" kommentarer. I Finland importerar man 5-10 vgs i varje år från Sverige, England, Holland, Kanada, Australia.. uppfödare reser till Sverige för att para deras tikar.. då kan man tala om genetisk variation som tyvärr finns inte i så många svenska linjer nuförtiden. Här i Finland parar man ALDRIG syskon eller kusiner tillsammans som några svenska uppfödare gör regelbundet... suck.

http://www.konnunkodon.net

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla - 22 oktober 2012 13:38

Ja det var det jag hade 😃 inget farligt, men jäkligt jobbigt då jag mår illa, är yr och vinglar lite 😣 men det ska snart vara bra igen 😉 Sen när jag mår bra ska jag ta tag i min vikt, har gått upp lite sen jag slutade rök...

Av Pernilla - 22 oktober 2012 08:48

Så här dålig som jag är nu, har jag nog aldrig varit 😢 det började för tre veckor sen och håller på än 😞 först var jag sjuk i influensan ( hostan är kvar fortfarande) sen fick jag en infektion på högra ögat, den har gett med sig, nu i...

Av Pernilla - 25 augusti 2012 11:56

Jag fick ett brev, ett brev fullt av smärta och sorg, sorg över en sjuk hund ,en hund som fick avlivas pga epilepsi, ingen ska behöva uppleva det ! Vem bär ansvaret ? Uppfödarna ? Ja jag tycker det, det är bara dom som kan utesluta hundar med epileps...

Av Pernilla - 10 juli 2012 20:44

Nu är det ruggigt länge sen jag bloggade ☺ ska skärpa mig 😏återkommer inom kort 😘...

Av Pernilla - 15 augusti 2011 09:34


Ja nu var man åter i Sverige, regniga Sverige för att vara exakt   fast det är rätt skönt, det var ju rätt varmt nere i Makedonien ca +32 i snitt, vissa dagar + 42      Jag har 1 vecka kvar på semestern, men längar faktiskt lite tillbaka till job...

Presentation


Välkommen till min blogg, den handlar mig & mina Västgötaspetsar Rocky & Rex
Och om dom aktiviteter som jag & andra här i Väst kommer att ha!

Vädret hos mig.....

Omröstning

Hur mycket är din Västgötaspets ute på promenad under en hel dag?
 Ca 1 tim
 Ca 2 tim
 Ca 3 tim
 Ca 4tim
 Ca 5 tim eller mer

Tiden går......

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Bloggvärde

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards