Direktlänk till inlägg 4 september 2009

Avveckla eller utveckla?

Av Pernilla - 4 september 2009 06:37


Varför väljer man som klubb att avveckla istället för att utveckla?

Är man inte rädd för att tappa medlemmar?

En klubb ska inte bara vara för uppfödare, utställare eller för tävlings & bruks människor, utan den ska också vara för den "vanlige" hundägaren.


Det finns många som aldrig sätter sin fot på en utställning, som inte tävlar eller håller på, utan dom vill hitta på annat, och se det har jag gjort, men det har inte alltid setts med blida ögon, i vilket fall som helst så anmälde jag mitt intresse om att bli aktivitets ansvarig i väst, då jag tyckte att det var dåligt med aktiviteter här i väst, ja vad gör man då?? Jo man lägger ner aktivitetsansvariga både i öst, väst, nord & syd, med motiveringen


Citat

" vi anser att det är omöjligt att få detta med aktiviteter att fungera överallt i vårt avlånga land. Vi uppmuntrar att man gör saker med sin hund men det känns mer naturligt att man vänder sig till sin lokala bruks eller hundklubb."

Slut citat




Det kommer att finnas en aktivitetskommitè

som kommer att ansvara för 


Citat

" off. lydnadstävlingar, rasmontrar, läger och rasparader mm"

Slut citat




Ja jag säger då det, man upphör aldrig att förvånnas.....




Jag kommer i vilket fall som helst att gå ur SKV så småningom......

(Så slipper ni mig)


VAV


//Nilla

 
 
Roger

Roger

4 september 2009 07:09

Hej vännen, tråkigt med klubbar som motarbetar än. Tycker att man kan vara rädd om sina medlemmar och lyfta fram dom som har idéer. Men min erfarenhet är att det är bara att slicka upp och sparka ner, som gäller i vissa klubbar. Näe Nilla, stå på dig för du har vänner som stöttar dig.

Kram. / Roger

http://spinnackerns.bloggagratis.se

 
Ingen bild

karin L

4 september 2009 08:24

När jag gick med i klubben var det en hel del aktiviteter och der var hur kul som helst. Jag vill träffa andra västgötar och deras hussar och mattar. Är inte så intresserad av brukshundskulbben. För min det beklagar jag beslutet.

 
Ingen bild

Len

4 september 2009 17:05

Nä du skojar? Så många aktiviteter som du har fixat -Åhh så roligt vi har haft på dom.

Varför? är dom rädda för dig?

 
Ingen bild

V-Ägare

4 september 2009 18:22

Mycket dåligt av Skv, det strider ju i mot vad dom tidigare har sagt.


Dom efterlyser ju aktiva medlemmar och den 25 april efterlystes det att om man ville hjälpa till med något så var det bara att höra av sig, var det bara ett spel för gallerian?


Den 6 januari stog det,

"Som jag ser det är det mycket viktigt att vår klubb är till för alla medlemmar och med det menar jag alla dvs. både uppfödare, utställningsintresserade, de som vill hålla på med lydnad, agility osv, men också för den vanlige hundägaren som bara vill ha en kompis i sin hund. Därför måste vi anstränga oss för att skapa en ännu bättre klubb för alla våra medlemmar"


Det stämmer dåligt med verkligheten.


Mvh Undrande V-Ägare

 
Ingen bild

du vet vem

4 september 2009 19:03

ja vad kan det bero på men stå på dig du kommer tillbaka. kan det vara så illa att det var ett sätt att slippa dig

 
Ingen bild

erika

4 september 2009 21:38

Nilla, jag vet att dina träffar har varit högt uppskattade av många vanliga hundägare som vill träffa andra vätteägare. Synd att SKV inte förstår detta- men vad är det som säger att det inte kan bildas en förening som heter VAV -västgöta aktiviteter i väst- för SKV kommer ju garanterat att tappa sina medlemar nu...

Ha en go helg

kram på dig

 
Ingen bild

Nilla

4 september 2009 22:17

Ja det är nog dax att kicka igång VAV igen!!

Kram på dig med & ha en bra helg!!



 
Ingen bild

Malin

4 september 2009 22:44

Vad tråkigt att läsa detta Nilla, jag har följt din blogg under en tid, men jag har aldrig skrivit förut men kände nu att jag ville ge dig mitt stöd.
Hoppas att allt löser sig och att vi ses på nån träff.

 
Lisbeth

Lisbeth

4 september 2009 23:16

Harkel.... med risk för både det ena och det andra måste jag nog ha ett ord med i laget:

Alltså, hur gärna man än vill tänka sig att klubben "är till för medlemmarna" och att den har "skyldighet" att ordna medlemsaktiviteter, så är det precis just vad den inte är eller har...

Specialklubben för västgötaspets är till för
rasen västgötaspets, ett av SKK delegerat rasansvar. SKV har precis som andra specialklubbar, enligt SKK:s stadgar, en lång rad skyldigheter och uppgifter och "medlemsaktiviteter" finns inte upprä'knade bland dessa. Så är det...
Vill man ändra på detta förhållande så får stadgan ändras.

Däremot är det naturligtvis ingenting som hindrar att enskilda medlemmar och andra vgs-ägare kan ordna med sådant på eget initiativ, precis som Pernilla gör och har gjort.

Hur svårt kan det vara?

http://ulvus.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Hmm

4 september 2009 23:34

Tänk vad snabbt vissa vänder kappan efter vinden. Och alltid ska vara så duktig.

 
Ingen bild

Len

4 september 2009 23:40

Så du menar att off. lydnadstävlingar, rasmontrar, läger och rasparader värnar mer om rasen?

Så att värna om medlemmarna är inte prioritet hos Skv?

Håller med Hmm snacka om att vända kappan efter vinden.

 
Ingen bild

Nilla

5 september 2009 08:32

Hej Lisbeth!

Ja Skv är till för rasen Västgötaspets det kan jag hålla med om men varför kan man inte vara till för medlemmarna också, det går väl lite hand i hand!?

Jag tycker att det är skit dåligt att aktivitetsansvarig i öst,väst,nord & syd läggs ner, om dom inte är så aktiva så får man väl antingen byta ut dom, eller sätta press på dom som är!


För det är ju också så att utan medlemmar & valpköpare så dör Skv ut, svårt att driva en rasklubb utan medlemmar, sen så har ju medlemsantalet skjunkit rätt mycket dom senaste åren (ca200) av vad jag har förstått, och det lär man ju inte höja om man inte lyckas att engagera & aktivera medlemmar!!

Nää som sagt jag tycker att det är för jäkligt, och ville Skv inte ha mig så hade man bara kunnat sagt nej!! Inte lägga ner verksamheten.....


 
Maria

Maria

5 september 2009 09:11

Enligt stadgarna är rasklubbar till för rasen, och att utveckla rasen. Men ett utmärkt sätt att utveckla en ras är att genomföra aktiviteter som lockar medlemmar, vilket gör att fler vill äga rasen vilket gör att fler hundar (förhoppningsvis) går i avel och man därigenom breddar avelsbasen och får fler presumtiva avelsdjur att välja mellan.

Att genomföra medlemsaktiviteter motverkar inte på något sätt klubbens ansvar att utveckla rasen.

http://www.meringa.se

 
Angelica

Angelica

5 september 2009 09:57

Har ingen västgötaspets men det spelar ingen roll i detta sammanhanget. Kan inte låta bli att fundera över vissa inlägg...

Det känns som en del inte klarar av människor som Nilla. En person som är engagerad, säger vad hon tycker och dessutom ordnar träffar och aktiviteter.

Ta vara på en sådan person!!

Om klubben är till enbart för rasen förstår jag inte vad vi människor som medlemmar kommer in... Precis som Nilla skriver så går det väl lite hand i hand.

Vad jag vet så kan inte hundarna ordna träffar och andra aktiviteter själva än så länge.

Stå på dig Nilla!

Vi ses där ute.

http://kortoannat.blogspot.com

 
Ingen bild

monica

5 september 2009 16:22

det lisbeth skrev är dagens sanning

 
Ingen bild

Nilla

6 september 2009 08:56

Till du vet vem GE MIG DIN MAIL, så ska vi pratas vid du & jag....

 
Ingen bild

Karin L

6 september 2009 18:28

Att aktiveiterna fanns när jag gick med i klubben gjorde attk kontakt med andra medlemmar, lärde känna folk och hade trevligt. Kände mig tillhörig i klubben fick lusten att ställa ut. Detta hade int om jag inte kommit in via promenaderna. Hade inte lärt känna Erika och fått min Saga. En klara till för rasen och för människorna. Akitveter som det har varit hrär i väst är ett bra och enkelt sätt att få intresserade medlemmar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla - 22 oktober 2012 13:38

Ja det var det jag hade 😃 inget farligt, men jäkligt jobbigt då jag mår illa, är yr och vinglar lite 😣 men det ska snart vara bra igen 😉 Sen när jag mår bra ska jag ta tag i min vikt, har gått upp lite sen jag slutade rök...

Av Pernilla - 22 oktober 2012 08:48

Så här dålig som jag är nu, har jag nog aldrig varit 😢 det började för tre veckor sen och håller på än 😞 först var jag sjuk i influensan ( hostan är kvar fortfarande) sen fick jag en infektion på högra ögat, den har gett med sig, nu i...

Av Pernilla - 25 augusti 2012 11:56

Jag fick ett brev, ett brev fullt av smärta och sorg, sorg över en sjuk hund ,en hund som fick avlivas pga epilepsi, ingen ska behöva uppleva det ! Vem bär ansvaret ? Uppfödarna ? Ja jag tycker det, det är bara dom som kan utesluta hundar med epileps...

Av Pernilla - 10 juli 2012 20:44

Nu är det ruggigt länge sen jag bloggade ☺ ska skärpa mig 😏återkommer inom kort 😘...

Av Pernilla - 15 augusti 2011 09:34


Ja nu var man åter i Sverige, regniga Sverige för att vara exakt   fast det är rätt skönt, det var ju rätt varmt nere i Makedonien ca +32 i snitt, vissa dagar + 42      Jag har 1 vecka kvar på semestern, men längar faktiskt lite tillbaka till job...

Presentation


Välkommen till min blogg, den handlar mig & mina Västgötaspetsar Rocky & Rex
Och om dom aktiviteter som jag & andra här i Väst kommer att ha!

Vädret hos mig.....

Omröstning

Hur mycket är din Västgötaspets ute på promenad under en hel dag?
 Ca 1 tim
 Ca 2 tim
 Ca 3 tim
 Ca 4tim
 Ca 5 tim eller mer

Tiden går......

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19 20
21 22
23
24
25 26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Bloggvärde

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards